current views are: 1

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:53

Τεράστια διάκριση – Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ηλίας Ηλιάδης! (Βίντεο)

Άλλη μία μεγάλη διάκριση για τον έλληνα πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη.

Δημοσίευση 14:53’
αρθρο-newpost

Άλλη μία μεγάλη διάκριση για τον έλληνα πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη.

Άλλη μία μεγάλη διάκριση για τον έλληνα πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη.

Ο αθλητής στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο Ηλιάδης, ο οποίος στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη τέσσερις νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

«Νιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι` αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νοιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Νοιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν χειρουργήθηκα πριν από μερικούς μήνες και βρίσκονταν στο πλευρό μου. Τους θέλω κοντά μου και στη συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι τόσο κοντά», τόνισε ο… Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο.

«Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου και εδώ στη Ρωσία έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο είναι γεννημένος: να βρίσκεται στην κορυφή. Τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έμεναν εκτός εκτός ημιτελικών και κάποιοι ακόμη και εκτός μεταλλίων, ο Ηλίας ήταν ασταμάτητος. Είχε έναν στόχο από την στιγμή που πρωτοπάτησε στο τατάμι, τον οποίο και έφερε εις πέρας και μάλιστα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπιασε από τον λαιμό και την αξιοποίησε χαρίζοντας στην Ελλάδα μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εδώ, δούλεψε σκληρά. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε», τόνισε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Η άφιξη του Ηλία Ηλιάδη στην Αθήνα θα γίνει το βράδυ της Κυριακής.

Βίντεο από τη «μάχη» του Ηλιάδη:

 


σχετικα αρθρα