ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πυρηνική κρίση δεν επηρεάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η πυρηνική κρίση δεν επηρεάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Facebook Twitter Whatsapp
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί κανονικά στην Ιαπωνία, όπως ήταν προγραμματισμένο, παρά τους φόβους που υπάρχουν για την διαρροή ραδιενέργειας. Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, για να του εκφράσει την συμπαράστασή του για τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» στις 11 Μαρτίου.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί κανονικά στην Ιαπωνία, όπως ήταν προγραμματισμένο, παρά τους φόβους που υπάρχουν για την διαρροή ραδιενέργειας. Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, για να του εκφράσει την συμπαράστασή του για τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» στις 11 Μαρτίου. Ο Μπλάτερ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σίγουροι πως η Ιαπωνία μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή τη διοργάνωση. Περιμένουμε με αισιοδοξία αυτό το τουρνουά, γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι εξαιρετικό». Και ο «ισχυρός άνδρας» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου συμπλήρωσε: «Μέσα από το ποδόσφαιρο υπάρχει ελπίδα. Αυτό που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι να χαμογελάσει μετά από την τραγωδία που πέρασε».

Ο Μπλάτερ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή, αφού πήρε διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι ομάδες από την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το τσουνάμι.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί από 8 έως 18 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση αυτή θα διεξαχθεί στην «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», αφού ήταν «οικοδέσποινα» άλλες τέσσερις φορές, από το 2005 έως το 2008.