current views are: 7

9 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση14:27

Ρίο 2016: Διπλή επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά!

Το εισιτήριο για τον τελικό πήραν οι έλληνες αθλητές στην κωπηλασία τόσο στην τετράκωπο ανδρών όσο και στο σκιφ γυναικών, διεκδικώντας μετάλλια.

Δημοσίευση 14:27’

Το εισιτήριο για τον τελικό πήραν οι έλληνες αθλητές στην κωπηλασία τόσο στην τετράκωπο ανδρών όσο και στο σκιφ γυναικών, διεκδικώντας μετάλλια.

Το εισιτήριο για τον τελικό πήραν οι έλληνες αθλητές στην κωπηλασία τόσο στην τετράκωπο ανδρών όσο και στο σκιφ γυναικών, διεκδικώντας μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν πρώτες στην δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 6:51.99 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό της Πέμπτης (11/8), στις 16:10.

Το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή/Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Οι Ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες στην 1η ημιτελική σειρά τους με χρόνο 6:51.99.

Την ίδια ώρα πρόκριση στον τελικό πέτυχε και η τετράκωπος ανδρών τερματίζοντας τρίτη με χρόνο 6:23.95.

Στην τελευταία κούρσα, στα 1500 μέτρα, το ελληνικό πλήρωμα που αποτελείται από τους Μαγδάνη, Ντούσκο, Πέτρου και Γιάνναρο πέτυχε την πρόκριση τερματίζοντας μετά τους Ελβετούς με 6:17.85 και τους Δανούς με 6:19.62.


σχετικα αρθρα