ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταμπάκος για Πετρούνια: Τον παρακολούθησα συγκινημένος, τον θυμάμαι από παιδί στην προπόνηση

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2016, 17:05 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2016, 17:05
Ταμπάκος για Πετρούνια: Τον παρακολούθησα συγκινημένος, τον θυμάμαι από παιδί στην προπόνηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Συγκινημένος, όπως όλοι οι Έλληνες» παρακολούθησε τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο πρώην συναθλητής του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο ίδιο αγώνισμα, στους κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Συγκινημένος, όπως όλοι οι Έλληνες» παρακολούθησε τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο πρώην συναθλητής του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο ίδιο αγώνισμα, στους κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος.

«Συγκίνηση… είχα τα ίδια συναισθήματα, όπως όλοι οι Έλληνες που παρακολούθησαν. Από την άλλη, έκανα έναν παραλληλισμό της δικής μου πορείας, που έφτασε στην μεγαλύτερη στιγμή δώδεκα χρόνια πριν. Έναν παραλληλισμό, δηλαδή, υπήρξε αυτή η διαδοχή, σε μια χρονιά, σε μια αγωνιστική χρονιά, να έχουμε κατακτήσει χρυσά, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και Ολυμπιακό και ένιωσα ότι υπάρχει μια άτυπη διαδοχή, κάτι που με χαροποίησε», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης μιλώντας στο «Πρακτορείο fm».

«Για μια πενταετία θα έλεγα συμπέσαμε και πιο παλιά ήμασταν στον ίδιο χώρο, αλλά υπήρχε και η διαφορά ηλικίας… Είχε πολλά καλά χαρακτηριστικά, είχε πολύ δύναμη, έναν πολύ καλό σωματότυπο για τους κρίκους και από εκεί και πέρα ήταν θέμα δουλειάς… Τελικά απέδειξε ότι είχε κι αυτό το ταλέντο στη δουλειά, εργατικότητα και αυτό που έδειξε σε όλους τους αγώνες. Την τελευταία διετία τον διακρίνει μια αποφασιστικότητα και μια ψυχραιμία. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα χαρακτηριστικά για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε τόσο μεγάλους αγώνες…», είπε ακόμη ανατρέχοντας στο παρελθόν καθώς θυμάται την εποχή που ο Λευτέρης Πετρούνιας, ακόμη παιδί, μόλις ξεκινούσε τον δύσκολο δρόμο για τις διακρίσεις.

Όπως σημείωσε άλλωστε «σίγουρα, πρέπει να υπάρχει πειθαρχία, αυστηρότητα, αφοσίωση, πολλή δουλειά, ηρεμία. Δε θα έλεγα ότι στερείται ο αθλητής, επειδή ο αθλητής επιλέγει να κάνει αυτή τη ζωή, έχοντας θέσει κάποιους στόχους. Ο Λευτέρης, όπως και όλοι οι αθλητές που αγωνίζονται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, αφήνουν πολλά πράγματα στην άκρη, για να πετύχουν ένα στόχο, ένα σκοπό… για να υπάρχουν πιθανότητες να διεκδικήσει μια σημαντική θέση σε ένα τελικό, ένα μετάλλιο».

«Έχουμε υπάρξει συναθλητές (με τον Λευτέρη), έχουμε προπονηθεί στον ίδιο χώρο και μάλιστα, πάντοτε, μου ανέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, τους παρακολουθούσε, ήταν παιδί ακόμη και ήταν κάτι το οποίο τον ενέπνευσε να συνεχίσει στο χώρο της γυμναστικής, ελπίζοντας ότι μεγαλώνοντας θα κάνει κάτι ανάλογο» λέει ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Σε ερώτηση, εάν θυμάται το διάστημα, που ο Λευτέρης Πετρούνιας απείχε από τη γυμναστική, ο Δημοσθένης Ταμπάκος απαντά: «Έγινε λίγο πιο μετά …ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, είχε κάποιες διακρίσεις σε επίπεδο εφήβων, μέχρι έβδομη θέση σε τελικούς, αλλά έκανε μια επιλογή προσεκτική, λόγω των συνθηκών και μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας, έκανε πολύ καλά και πήρε την απόφαση να επιστρέψει».

«Έχει και ο Λευτέρης μια άσκηση, την οποία εκτέλεσε στο πρόγραμμά του και επίσης να πούμε ότι υπάρχουν και άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως έχει μείνει το άλμα Μελισσανίδη, άσκηση του Τσολακίδη στο δίζυγο. Είναι επίσης μια ακόμη ελληνική διάκριση, η παρουσία ελληνικών ονομάτων, πρότυπα εκτελεσμένων ασκήσεων, στον παγκόσμιο κώδικα γυμναστικής».

Όσο για το τι θα πει στον Λευτέρη αναφέρει: «είναι πολλά, αυτά που θα του πω …θα τα πω στον ίδιο» και αυτό που θα του τον συμβούλευε είναι «καταρχήν, τώρα να ευχαριστηθεί όλες αυτές τις στιγμές, με ηρεμία και πολλή χαρά. Γιατί είναι δυνατές στιγμές και κρατάνε λίγο, αλλά αξίζουν και μένουν για πάντα. Να τις ευχαριστηθεί όσο γίνεται και μετά με ηρεμία να θέσει τους προσωπικούς του, νέους στόχους».