ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακέφαλος από "Πατέρα" ο Παναθηναϊκός

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2010, 20:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ακέφαλος από "Πατέρα" ο Παναθηναϊκός
Facebook Twitter Whatsapp

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας ο οποίος σε δηλώσεις του πρότεινε τον Αδαμάντιο Πολέμη ως υποψήφιος αντικαταστάτη του, πρόσωπο που δεν δέχεται ο Θ. Γιαννακόπουλος.

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας ο οποίος σε δηλώσεις του πρότεινε τον Αδαμάντιο Πολέμη ως υποψήφιος αντικαταστάτη του, πρόσωπο που δεν δέχεται ο Θ. Γιαννακόπουλος.

"Δεν υπάρχει λόγος να παραμείνω από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα", τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του "τριφυλλιού" από τα γραφεία.Ραγδαίες οι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου την πόρτα της εξόδου πέρασε και ο Νικόλας Πατέρας.
Ο πρώην πλέον "ισχυρός άνδρας" αποχώρησε απ΄τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ μιλώντας ξανά για ενότητα ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρημάτων. Τέλος αναφέρθηκε πως θα είναι κοντά στην ομάδα συμμετέχοντας στις Α.Μ.Κ.Δύο ώρες περίπου μετά το έκτακτο Δ.Σ. πρώτος και χωρίς διάθεση για λόγια έφυγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενώ μετά απερχόμενος ο Νικόλας Πατέρας αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και τόνισε στα ΜΜΕ:

"Είχαμε έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου σήμερα γιατί όπως εξήγησα με την χθεσινή μου ανακοίνωση και μετά την παραίτηση του κ. Βγενόπουλου σήμερα. δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι, οι οποίοι τουλάχιστον για εμένα ήταν σημαντικοί για να είμαι πρόεδρος στον Παναθηναϊκό.

Η στήριξη του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια προς τη διοίκηση και εμένα προσωπικά ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας. Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλους, οπότε και στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει ένα θέμα ενότητας και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη το πρωϊ για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε το νέο πρόεδρο.

- Είναι οριστική η απόφαση σας; Δεν σας ζήτησαν οι υπόλοιποι μέτοχοι να παραμείνετε;

"Μου το ζήτησαν, αλλά όπως ξέρετε είναι η δεύτερη φορά που επανέρχομαι στον Παναθηναϊκό. Έχω προσφέρει πιστεύω πολλά, αλλά δε νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει η ενότητα που θα περίμενα και μεταξύ μετόχων αλλά και της διοίκησης και των φιλάθλων έχω κάποιο λόγο να παραμείνω"


- Τι χάλασε το καλό κλίμα με τους φιλάθλους;


"Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι φανερό πως αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο, τα διάφορα επεισόδια και αυτό που έγινε προχθές στο ΟΑΚΑ και ξεχύλισε το ποτήρι είναι πράγματα που εμένα δε με βρίσκουν σύμφωνο και όπως είπα και στην ανακοίνωσή μου δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος ή να δίνω άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις και γι' αυτό αποφάσισα να φύγω."

- Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού;

"Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή είναι η μοναδική πιστεύω στην Ελλάδα που έχει όλους τους παίκτες της ξοφλημένους, έχει έναν νέο προπονητή που έχει τεράστια εμπειρία, έχει στο ταμείο της αρκετά εκατομμύρια ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και εν πάσει περιπτώσει αρκετούς επιχειρηματίες, εκτός από εμένα, τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν."

- Από την στιγμή που έγινε αυτό ναυαγεί και το ενδεχόμενο αγοραπωλησίας της ΠΑΕ;
"Η συμφωνία που έγινε τον Σεμπτέμβριο μεταξύ του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Βγενόπουλου αφορούσε τους ίδιους. Εγώ είχα υποσχεθεί ότι θα αναλάβω πρόεδρος και ότι θα μπω στην αύξηση κεφαλαίου. Μπήκα στην αύξηση, ανέλαβα πρόεδρος, αλλά όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνω."

- Από την στιγμή που χαλάει η συμφωνία, ο κ. Βαρδινογιάννης διατηρεί το ποσοστό του;
"Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει το ποσοστό του, ο κ. Βγενόπουλος έχει το δικό του κι εγώ το δικό μου. Αλλά εδώ πέρα δεν είναι θέμα ποσοστών. Είναι θέμα διάθεσης. Τι θέλει ο καθένας να προσφέρει και σας επαναλαμβάνω ότι ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες υποχρεώσεις. Μέχρι τις 31/12 όλοι έχουν εξοφληθεί και στα ταμεία του στις 31/12 υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και πέρα τι θα αποφασίσει να κάνει ο νέος πρόεδρος είναι δικό του θέμα."

- Υπήρξε πρόταση για το διάδοχο σας;

"Εγώ πρότεινα τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος είναι γνωστός εφοπλιστής, φίλος μας και Παναθηναϊκός. Ο κ. Πολέμης είπε ότι θα το σκεφτεί μέχρι την Πέμπτη. Δεν είχα κάποιον άλλον να προτείνω. Πιστεύω ότι ο κ. Πολέμης είναι ένας άνθρωπος πραγματικά αξιόλογος και έχει πολλά να προσφέρει. Όπως προσέφερα εγώ υπάρχουν κι άλλοι"

- Προτάθηκε κανείς άλλος;

"Προτείναμε στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος όμως όπως και το καλοκαίρι μας αρνήθηκε και μας είπε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στα διοικητικά του Παναθηναϊκού"

-  Πιστεύετε ότι θα επηρεαστεί η ομάδα από όλα αυτά;

"Πιστεύω ότι η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά γιατί πιστεύω ότι η ομάδα, όπως και οι φίλαθλοι, όπως και όλοι μας χρειαζόμασταν ένα δυνατό ηλεκτροσόκ διότι δεν δικαιολογείται αυτή την στιγμή η κατάσταση ούτε βαθμολογικά εκεί που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ούτε οι αντιδράσεις των φιλάθλων σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό. Οπότε πιστεύω ότι μπορεί να είναι και θετικό αυτό για την ομάδα μας."

- Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν και τα μεταγραφικά;

Όχι δεν νομίζω. Χρήματα υπάρχουν, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί την Πέμπτη, γιατί ελπίζω να εκλέξουμε πρόεδρο την Πέμπτη και δε θέλω επ΄ουδενί, το τόνισα και στους υπόλοιπους μετόχους στο συμβούλιο, να υπάρχει ακυβερνησία στον Παναθηναϊκό.

Πιστεύω ότι αυτό θα είναι έγκλημα και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πρόεδρος που θα αναλάβει έχει τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις στα χέρια του, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και θα πρέπει να τα υλοποιήσει.

Εύχομαι απλώς ο καινούριος πρόεδρος να μπορέσει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους φιλάθλους. Πιστεύω και σας το λέω μία ακόμη φορά ότι εγώ ήμουν ευγνώμων στους φιλάθλους για την στήριξη τους αυτά τα δύο χρόνια.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξουν ποτέ τα πράγματα στον Παναθηναϊκό και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αν δεν είχαμε τον κόσμο κοντά μας. Πρέπει και ο νέος πρόεδρος να κάνει προσπάθειες ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα και να μην δημιουργούνται προβλήματα"
- Θα συμμετέχετε και στις επόμενες αυξήσεις;


"Θα συμμετέχω κανονικά και θα είμαι δίπλα στο νέο πρόεδρο όποτε χρειαστεί."


Θ. Γιαννακόπουλος: "Ο ΠΑΟ υπεράνω προσώπων"

Αιχμές κατά του προσώπου που έπεσε στο τραπέζι από τον Νικόλα Πατέρα άφησε αποχωρώντας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που τόνισε μεταξύ άλλων:


"Ευχαριστώ τον κύριο Πατέρα που με πρότεινε για την προεδρία. Εγώ επέμεινα ότι πρέπει να μείνει ο ίδιος στην προεδρία. Εγώ περιμένω ότι όλες οι δυνάμεις και όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκό να ενωθούν.

Το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί. Το -5 από τον Ολυμπιακό δεν λέει τίποτα. Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι το πολυμετοχικό σχήμα δεν θα ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων και πραγμάτων. Έχει ιστορία 100 χρόνων". 


Το χρονικό... του έκτακτου Δ.Σ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάταια ο Νικόλας Πατέρας ζήτησε από τους υπόλοιπους μετόχους να βάλουν χρήματα ώστε να γίνουν μεταγραφές.
Στο διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 17:00, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ προτίθεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του.


Σύμφωνα με το πλάνο που υπήρχε, θα γίνονταν από μία έως δύο μεταγραφές την χειμερινή περίοδο, ενώ το καλοκαίρι θα γινόταν αναζήτηση αγοραστή του 25% των μετοχών που κατέχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Έτσι, στις υποχρεώσεις του νυν μεγαλομετόχου ήταν η επιπλέον χρηματοδότηση για τις μεταγραφές, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. Μάλιστα, οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι αρνητικοί να συμμετέχουν στην όποια ενίσχυση, φυσικά στο ποσοστό που τους αναλογεί.


Παρόντες στα γραφεία έδωσαν κατά σειρά οι Νικόλας Πατέρας, Νίκος Βαρδινογιάννης, Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Γιώργος Κουλούρης που εκπροσωπούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλος αλλά και Γιάννης Βαρδινογιάννης.

"Ιστορία 100 χρόνων"

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατά την είσοδό του στα γραφεία της ΠΑΕ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετική με το μέλλον της ομάδας:

"Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με 100 χρόνια ιστορία κι αυτό λέει πολλά" .

Δεν έγινε αποδεκτό...


Μια ώρα σχεδόν μετά την έναρξη του έκτακτου Δ.Σ. από τα γραφεία της ΠΑΕ είχε διαρρεύσει ως πληροφορία ότι η ενδεχόμενη παραίτηση του Νικόλα Πατέρα, δεν έγινε αποδεκτή, από τα μέλη και η αγωνία πλέον κορυφώνεται, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις