ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την Τετάρτη κρίνεται το μέλλον του Ηρακλή

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 19:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την Τετάρτη κρίνεται το μέλλον του Ηρακλή
Facebook Twitter Whatsapp
Την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού θα γίνει γνωστό αν ο Ηρακλής συνεχίσει στη Σούπερ Λίγκα ή θα υποβιβαστεί στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού θα γίνει γνωστό αν ο Ηρακλής συνεχίσει στη Σούπερ Λίγκα ή θα υποβιβαστεί στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Η έφεση του "Γηραιού" κατά της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης εκδικάστηκε το απόγευμα από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία έδωσε προθεσμία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (αλλά και στους Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας, που άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ηρακλή) ως την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαΐου, για την κατάθεση υπομνημάτων.

Οι νομικοί της ομάδας από την Θεσσαλονίκη ζήτησαν την παραγραφή του αδικήματος («το όποιο αδίκημα, αν υπάρχει, έχει παραγραφεί ένα μήνα μετά την έκδοση των δελτίων»), υποστηρίζοντας ότι η τιμωρία βάσει του άρθρου 26 ήταν λανθασμένη απόφαση.

Όπως τόνισαν κατά την ακροαματική διαδικασία, το αδίκημα της πλαστογραφίας ήταν μεμονωμένο, έγινε μία φορά και όχι κατ΄ εξακολούθηση. Επίσης, ζήτησαν, σε περίπτωση τιμωρίας αυτό να γίνει βάσει του άρθρου 20 (αφορά την πλαστογραφία και προβλέπει ποινές μόνο για φυσικά πρόσωπα) και όχι με το άρθρο 26, επειδή στη δεύτερη περίπτωση δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας και η ποινή είναι αντισυνταγματική.

Στην Επιτροπή έφτασε και μια επιστολή του Γιάννη Τάκη, με την οποία ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή επιχειρεί να πάρει πάνω του το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

«Μια όποια στιγμιαία λανθασμένη επιλογή μου δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο αφανισμού μιας ομάδας» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή. Η πλευρά του Ηρακλή ισχυρίστηκε ότι η απόφαση είναι «μια ακροβασία για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης», ενώ ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Γεράνης, δήλωσε ότι «επτά ομάδες της Σούπερ Λιγκ εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια, αλλά ο Ηρακλής είναι καθαρός. Αν η ΕΠΟ καταδικάσει τον Ηρακλή, θα είναι μεγάλο σκάνδαλο». Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκαν περίπου 40 οπαδοί των "κυανόλευκων", οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφαν "Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή" και "103 χρόνια ιστορία δεν σβήνονται μέσα στα γραφεία".

Πριν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, είχε φραστικό επεισόδιο με τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, αλλά και τους Γιώργο Μποροβήλο, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη.