ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μώραλης: Υπομονή για τις μετεγγραφές

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 13:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μώραλης: Υπομονή για τις μετεγγραφές
Facebook Twitter Whatsapp
Για τα μεταγραφικά της ομάδας του, αλλά και για παίκτες συγκεκριμένα, όπως ο Κοστάντσο και ο Φορτούνης, μίλησε ο Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης στον «NovaΣπορ FΜ 94,6». Αναφερόμενος στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του είπε μεταξύ άλλων:
Για τα μεταγραφικά της ομάδας του, αλλά και για παίκτες συγκεκριμένα, όπως ο Κοστάντσο και ο Φορτούνης, μίλησε ο Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης στον «NovaΣπορ FΜ 94,6». Αναφερόμενος στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του είπε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε στη δουλειά που κάνουν ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και οι σκάουτερ. Αν είμαστε κοντά στο κλείσιμο μεταγραφής, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα γίνει τις προσεχείς 2-3 μέρες. Την Πέμπτη θα υπάρχει συνάντηση του προπονητή με τον πρόεδρο και τους αρμόδιους. Όμως η δουλειά γίνεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου από την εποχή που πήραμε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Κοστάντσο είναι μία περίπτωση που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Δεν γνωρίζω αν θα είναι ένας από τους δύο τερματοφύλακες που θα αποκτηθούν. Για δυο, τρεις, τέσσερις παίκτες που γράφονται καιρό στις εφημερίδες υπάρχει ενδιαφέρον και ψάχνουμε τις περιπτώσεις τους. Υπάρχει μία άκρατη ονοματολογία, βέβαια. Δεν έχουμε καταλήξει σε κανέναν συγκεκριμένο παίκτη, δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια διαπραγμάτευση με ποδοσφαιριστή και τώρα οριστικοποιούμε τους στόχους μας και στη συνάντηση της Πέμπτης θα καθοριστούν οι πρώτοι στόχοι, θα δοθεί εντολή από τον πρόεδρο και θα κλειστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Φορτούνης είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζουμε, ήταν στον Ολυμπιακό κι έφυγε καλώς ή κακώς. Δεν γνωρίζω αν έχει προχωρήσει κάτι, αλλά ξέρω πως το τεχνικό μας τμήμα εκτιμά πως είναι ένας καλός κι ελπιδοφόρος Έλληνας ποδοσφαιριστής και θέλουμε να ελληνοποιήσουμε την ομάδα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι καλές. Από εκεί και πέρα, αν θα καταλήξει επισήμως το τεχνικό τιμ κι αν θα ευδοκιμήσουν οι επαφές με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ποδοσφαιριστή είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Δεν είναι εφικτή η ελληνοποίηση του ρόστερ τη φετινή χρονιά. Αυτά γίνονται σε βάθος χρόνου, χτίζοντας ακαδημίες, κάνοντας καλό σκάουτινγκ και αγοράζοντας καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δούμε όμως ποιες είναι οι απαιτήσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, αν μπορεί δηλαδή να αποκτηθεί. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε την ελληνοποίηση σε βάθος χρόνου».

Σε ερώτηση σχετική με το πότε θα ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές απάντησε: «Στόχος είναι το πολύ μεγάλο κομμάτι του ρόστερ να έχει κλείσει ως τις 4 Ιουλίου, όταν ξεκινάμε προετοιμασία. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας ή δύο ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποκτηθούν αργότερα. Όλες οι ομάδες ψάχνουν ευκαιρίες, αλλά δεν θέλουμε να ψάχνουμε -όπως ενδεχομένως έγινε προηγούμενες χρονιές- να πάρουμε παίκτες 30-31 Αυγούστου. Όχι να βρούμε παίκτες από τα αζήτητα. Στις 20 Ιουλίου ή 10 Αυγούστου δεν είναι απαγορευτική ημερομηνία για να κάνεις μια καλή μετεγγραφή».

Για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ είπε: «Το τι κερδίζουμε θα κληθεί η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της να το αποδείξει. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτή η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδίας. Ο Ολυμπιακός συντάχθηκε, από τη στιγμή που το πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν είχαμε λόγο να προτάξουμε το συμφέρον του Ολυμπιακού, αλλά επειδή τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολλά, θέλαμε να δώσουμε το περιθώριο στον πρόεδρο της ΕΠΟ για να βρει λύσεις με τους υπόλοιπους φορείς. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα, όπως στο μπάσκετ, απλώς το ποδόσφαιρο είναι πιο μαζικό. Υπάρχουν 2-3 τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε, όπως η αντιμετώπιση της βίας, η διαιτησία και η αδειοδότηση που εναρμονίστηκε με τις διεθνείς επιταγές».

Τέλος, ο Μώραλης ρωτήθηκε και για τα όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό του μπάσκετ, σε συσχέτση με τα όσα είχαν γίνει στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο γήπεδο Καραϊσκάκη, και δήλωσε τα εξής: «Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα ίδια, αλλά αν πούμε πως είναι το ίδιο κατάπτυστα, δεν δόθηκε η ίδια έκταση. Εμείς νιώσαμε μία ολόκληρη Ελλάδα σχεδόν για ένα μήνα πάνω στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Δεν θα πω ότι έγινε δικαίως ή αδίκως, αλλά αν έγινε δικαίως, θα έπρεπε να είχε γίνει και προχθές. Ότι αυτά τα γεγονότα είναι καταδικαστέα είναι απόλυτο, αλλά δεν υπάρχει ισονομία στο πώς προβλήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν, όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και από θεσμικούς φορείς. Όταν καταδικάζουν τα μεν, θα πρέπει να καταδικάζουν με το ίδιο σθένος και τα δε. Διαφορετικά δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν βοηθούν στην καταπολέμηση των φαινομένων».