ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Oμπράντοβιτς: «Ελπίζω ο γιός μου να γίνει σαν το Διαμαντίδη»

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 11:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Oμπράντοβιτς: «Ελπίζω ο γιός μου να γίνει σαν το Διαμαντίδη»
Facebook Twitter Whatsapp
«Έχω έναν δωδεκάχρονο γιο κι εύχομαι να γίνει σαν τον Διαμαντίδη». Τα λόγια ανήκουν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έκανε την δήλωση σε συνέδριο μάνατζερ και προπονητών που έγινε στη Λιουμπλιάνα.
«Έχω έναν δωδεκάχρονο γιο κι εύχομαι να γίνει σαν τον Διαμαντίδη». Τα λόγια ανήκουν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έκανε την δήλωση σε συνέδριο μάνατζερ και προπονητών που έγινε στη Λιουμπλιάνα. Όσο αφορά το μυστικό της επιτυχίας τόνισε:  «Όταν δεν είσαι προσηλωμένος, δεν μπορείς να δουλέψεις σωστά. Το κίνητρο και η συγκέντρωση είναι απαραίτητα. Δείτε πώς συμπεριφέρεται ένας νέος που είναι ερωτευμένος με ένα κορίτσι. Κάθε μέρα που ξυπνά, κάνει τα πάντα για εκείνη. Αυτή την αφοσίωση χρειάζεσαι και στη δουλειά σου».

Σ συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του κινήτρου:«Η Ρεάλ μού είχε προσφέρει κάποτε συμβόλαιο που θα ανανεωνόταν μόνο σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος. Σούπερ! Αυτό ήταν για μένα το καλύτερο δυνατό κίνητρο».
Ο Ζέλικο αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έκανε για να καταξιωθεί στον χώρο:

«Όταν προτού αποσυρθώ από την ενεργό δράση δέχτηκα πρόταση να αναλάβω προπονητής στην Παρτιζάν, η σύζυγός μου με είχε ρωτήσει αν το σκέφτηκα καλά. Για τρεις μήνες δεν κοιμήθηκα, δούλευα πολύ σκληρά και ήξερα πως έπρεπε να πείσω τους άλλους για την αξία μου. Η ομάδα είχε κάποιους έμπειρους παίκτες, με τους οποίους
ήμασταν συμπαίκτες. Ήξερα πως δεν θα έπρεπε να φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν, γιατί αυτό θα ήταν το τέλος της καριέρας μου. Έπρεπε να κερδίσω το σεβασμό. Εγώ αναγνωρίζω μόνο την εξουσία της γνώσης».


Πηγή: www.protothema.gr