ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Παγίδα» για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση Βιεϊρίνια

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 08:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Παγίδα» για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση Βιεϊρίνια
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητάει 12.000.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον Βιεϊρίνια ωστόσο ο... Αντι Γουέμπστερ έχει αντίρρηση και μπορεί να "ελευθερώσει" τον Πορτογάλο με 500.000 ευρώ. Διαβάστε πως!
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητάει 12.000.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον Βιεϊρίνια ωστόσο ο... Αντι Γουέμπστερ έχει αντίρρηση και μπορεί να "ελευθερώσει" τον Πορτογάλο με 500.000 ευρώ. Διαβάστε πως! Είναι με διαφορά το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό του Δικεφάλου και όμως μπορεί να χαθεί για ένα ποσό μικρότερο των 500.000 ευρώ! Ο λόγος φυσικά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο οποίος πατώντας στο νόμο Γουέμπστερ μπορεί να φύγει το επόμενο καλοκαίρι για... ψίχουλα όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sportday.

Ο Πορτογάλος ανανέωσε το συμβόλαιο του τον Δεκέμβρη του 2009 και με βάσηι το συγκεκριμένο νόμο μπορεί να αποχωρήσει εφόσον είναι κάτω των 28 ετών μετά από τρία χρόνια, πληρώνοντας το ποσό που έχει να λάβει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Όπως ισχυρίζεται η πλευρά του παίκτη, το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Δεκέμβρη του 2009, έχει ισχύ από την αρχή της σεζόν 2009-10, κάτι που σημαίνει πως το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος Γουέμπστερ και να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ με "ρήτρα" το ποσό που θα έπαιρνε τη σεζόν 2011-12.

Κάτι τέτοιο φυσικά αν ισχύσει θα είναι καταστροφικό για τον Δικέφαλο καθώς για έναν παίκτη για τον οποίο θα μπορούσε να λάβει μια σημαντική οικονομική ενίσχυση, θα εισπράξει... ψίχουλα (με βάση την αξία το Πορτογάλου).

Ο... μονόδρομος του ΠΑΟΚ

Ποια λοιπόν θα είναι η αντίδραση του Ζαγοράκη σε αυτή την περίπτωση για να μην χαθεί ο Βιεϊρίνια με τόσα λίγα χρήματα; Είτε να του ανανεώσει τώρα το συμβόλαιο για να μην υπαχθεί του χρόνου στο νόμο Γουέμπστερ είτε να τον πουλήσει τώρα ή τον Ιανουάριο με λιγότερα χρήματα από ότι ζητάει.

Με απλά λόγια η κατάσταση μοιάζει... αδιέξοδη. Ο Πορτογάλος που επιθυμεί να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ανανεώσει χάνοντας το δικαίωμα που του δίνει ο συγκεκριμένος νόμος. Το πιθανότερο είναι να ασκήσει πίεση προς τον Δικέφαλο για να τον πουλήσει τώρα.

Οπότε αν ισχύει ο νόμος Γουέμπστερ στην περίπτωση του Βιεϊρίνια, ο Ζαγοράκης πρέπει να πει το "ναι" σε ένα ποσό πολύ μικρότερο από τα 12.000.000 που ζητάει τώρα. Σίγουρα όμως θα είναι μεγαλύτερο από τα 500.000 ευρώ τα οποία θα εισπράξει το επόμενο καλοκαίρι για να τον αποδεσμεύσει από τον ΠΑΟΚ!

Πηγή: www.sport24.gr