ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο της UEFA οι αδειοδοτήσεις

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 15:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο μικροσκόπιο της UEFA οι αδειοδοτήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
H UEFA θα περάσει από "ακτινογραφία" τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στην ΓΓΑ. Στη συνάντηση αυτή, που διήρκεσε δύο ώρες, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων και το θέμα της βίας στα γήπεδα και οι προοπτικές του ποδοσφαίρoυ.
H UEFA θα περάσει από "ακτινογραφία" τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στην ΓΓΑ. Στη συνάντηση αυτή, που διήρκεσε δύο ώρες, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων και το θέμα της βίας στα γήπεδα και οι προοπτικές του ποδοσφαίρoυ. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, αφού χαρακτήρισε στις δηλώσεις του ως πολύ σημαντικό το θέμα των αδειοδοτήσεων, τόνισε, ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξετάζει με μεγάλη προσοχή τις διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΠΟ. Ο Τζάκι Ινφαντίνο συνεχάρη στη συνέχεια την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το έργο που επιτελεί όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση για την αρωγή της στο έργο της ΕΠΟ, αλλά και όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Σχετικά με το καίριο θέμα των αδειοδοτήσεων, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της UEFA:"Είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Θα ελέγξουμε όλες τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια Επιτροπή και θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματά μας τις επόμενες ημέρες». Ακόμη, ο Τζ.Ινφαντίνο έκανε ειδική αναφορά στη μάστιγα της βίας, τονίζοντας:"Αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της UEFA.Θα έχουμε συνεργασία για αυτό το θέμα, τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με την ΕΠΟ".

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, χαρακτήρισε ως σημαντικούς τους άξονες συνεργασίες με την UEFA και την ΕΠΟ, ενώ τόνισε, πως το "UEFA licensing αποτελεί ένα νέοσύστημα και είναι απαραίτητο για να σταματήσει την εξάρτηση των ομάδων από την πολιτική διαπλοκή".

Ο κ.Μπιτσαξής πρόσθεσε, πως η ελληνική πολιτεία στηρίζει το financial fair play, ενώ επισήμανε, πως "το νέο αυτό σύστημα αναδεικνύει τις παιδικές ασθένειές του".

Ο γ.γ.Αθλητισμού υπογράμμισε ακόμη:"Η υπερβολική αγκύλωση στις προθεσμίες είναι ένα θέμα σημαντικό, όπως και η ισονομία. Η UEFA, με πρόσκληση της ΕΠΟ, δεσμεύτηκε να εξετάσει το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και θα εκφράσει τα συμπεράσματά της για το αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανονισμοί στη φετινή περίοδο στην Ελλάδα. Η UEFA θα πει αν υπήρχαν συνθήκες ισονομίας και θα εξετάσει τις διαδικασίες από τη σκοπιά της τήρησης των προϋποθέσεων. Στη συνέχεια, θα υπάρξει σχετική επιστολή της, αλλά και εγκύκλιος για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν».

Τέλος, ο κ.Μπιτσαξής αναφερόμενος στο θέμα της βίας στα γήπεδα, τόνισε, μπορεί να απομανκρυνθούν ακόμη και ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ανέφερε, πως στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε και η ανάγκη αυστηροποίησης του πειθαρχικού κώδικα.