ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η UEFA δικαιώνει ΟΦΗ – Τρίκαλα!

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 08:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η UEFA δικαιώνει ΟΦΗ – Τρίκαλα!
Facebook Twitter Whatsapp
Με την παρέμβαση της UEFA, ΟΦΗ και Τρίκαλα αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά στα πλέι οφ, όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση του Τζάνι Ινφαντίνο με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Πάνο Μπιτσαξή.
Με την παρέμβαση της UEFA, ΟΦΗ και Τρίκαλα αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά στα πλέι οφ, όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση του Τζάνι Ινφαντίνο με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Πάνο Μπιτσαξή. Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΣ της Παρασκευής αναμένεται να διαβαστεί επιστολή της UEFA η οποία θα αναφέρει ότι είναι σύμφωνη με την άποψη του κ. Ιφαντίνο και πως η ΕΠΟ είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην οποία οι προϋποθέσεις αδειοδότησης είναι ακριβώς ίδιες για τις ομάδες που βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία και γι’ αυτές που ανεβαίνουν από τη Β’ Εθνική.

Ως εκ τούτου, εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η ΕΠΟ θα πρέπει να δίνει χρόνο προσαρμογής στις ομάδες που κερδίζουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό πιο απλά σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να υιοθετήσει τα όσα υποστηρίζει η UEFA και να αναστείλει τη φετινή διαδικασία αδειοδοτήσεων για τις ομάδες τις Φούτμπολ Λιγκ.

Αυτό θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο του ΟΦΗ και των Τρικάλων για την κανονική συμμετοχή τους στα πλεί οφ – παρά το γεγονός ότι οι φάκελοί τους είχαν απορριφθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ – και παράλληλα «ελευθερώνει» την ΕΠΟ από το αδιέξοδο που την είχε βάλει η προσφυγή της Κρητικής ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια, την οποία και αναμένεται να αποσύρει.
 

Πηγή: www.gazzetta.gr