ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι παίκτες στο ΝΒΑ

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 02:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι παίκτες στο ΝΒΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Αρνήθηκαν να παρουσιάσουν νέα πρόταση στους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ οι παίκτες στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή κι ενώ απομένουν πλέον ελάχιστες ημέρες για να εκπνεύσει η τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας (30/6).
Αρνήθηκαν να παρουσιάσουν νέα πρόταση στους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ οι παίκτες στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή κι ενώ απομένουν πλέον ελάχιστες ημέρες για να εκπνεύσει η τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας (30/6). Περίπου 40 μέλη της Ένωσης παικτών (ανάμεσά τους ο Πολ Πιρς και ο Κέβιν Γκαρνέτ), ντυμένα ομοιόμορφα με μπλούζες που ζητούσαν «αλληλεγγύη», δεν έδειξαν διάθεση για υποχώρηση στα αιτήματά τους. Οι ιδιοκτήτες ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο από την πρόθεση των παικτών να μειώσουν τους μισθούς τους κατά συνολικά 500 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια, πρόταση που είχαν καταθέσει την Τρίτη. «Αισθανόμαστε ότι η πρόταση που έχομε κάνει είναι αρκετή», δήλωσε ο διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όποια και αν είναι η κατάσταση, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά».

Οι ιδιοκτήτες του ΝΒΑ θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Ντάλας για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η τελευταία τους πρόταση αφορούσε νέα δεκαετή σύμβαση που θα προβλέπει συνολικές αποδοχές 2 δισεκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ για τη σεζόν 2010/11 οι παίκτες αμείφθηκαν με συνολικά 2,17 δισεκατ. δολάρια.

Θα υπάρξει τουλάχιστον μία ακόμη συνάντηση των δύο πλευρών μέχρι τις 30 Ιουνίου, με σκοπό να αποφευχθεί-έστω και την ύστατη στιγμή-το lockout.

Πηγή: www.sport-fm.gr