ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιλάβιος: «Με πήρε τηλέφωνο βουλευτής για πέναλτι»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 12:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πιλάβιος: «Με πήρε τηλέφωνο βουλευτής για πέναλτι»
Facebook Twitter Whatsapp
«Με πήρε βουλευτής για πέναλτι», αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε συνέντευξή που παραχώρησε και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μάλιστα εξέφρασε τη σιγουριά του ότι κάποια στιγμή η ΕΠΟ θα πάρει την διοργάνωση του πρωταθλήματος και πάλι στα χέρια της.
«Με πήρε βουλευτής για πέναλτι», αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε συνέντευξή που παραχώρησε και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μάλιστα εξέφρασε τη σιγουριά του ότι κάποια στιγμή η ΕΠΟ θα πάρει την διοργάνωση του πρωταθλήματος και πάλι στα χέρια της. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βημα”.

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2011-12:

«Πρέπει να υπάρξουν εχέγγυα για να ξεκινήσει πρωτάθλημα. Πρώτα να τελειώσουν θέματα δικαιοσύνης».

Για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων:

«Διαφωνώ με την πρόβλεψη ότι δεν θα γίνει τίποτα. Όσο αφορά στην αθλητική δικαιοσύνη ο εισαγγελέας έχει τον φάκελο της δικογραφίας, μελετάτε, ενώ πήρε απολογίες κατηγορουμένων.
Δεν πρέπει να αποδομούμαι τη δουλειά που έχει γίνει. Έχει ήδη γίνει εν μέρει κάθαρση. Ο φόβος δεν είναι κακός. Δεύτερον θεωρώ ότι η κάθαρση θα προχωρήσει. Είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα. Είμαι βέβαιος. Ο μόνος που λέει ότι κάναμε και κάποια λάθη είμαι εγώ, ούτε η Σούπερ Λίγκα, ούτε η πολιτεία. Η αυτοκριτική δεν είναι κακή.
Παντού υπάρχουν τα λαμόγια. Το στοίχημα είναι μεγάλη καταστροφή για το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να το δούμε εμείς με την Πολιτεία».

Για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες και τους διαλόγους που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας: «Διαφωνώ σαφώς με το θέμα των διαλόγων. Οι δημοσιογράφοι μιλάνε με τους δημοσιογράφους, οι γιατροί με τους γιατρούς. Αν απομονωθεί μία συνομιλία δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα. Όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι και παράγοντας της πιο μικρής ομάδας νομίζει ότι κάτι τρομερό γίνεται. Ότι στήνονται και τα πόμολα.
Θα γίνω κακός. Υπάρχει επέμβαση από πολιτικούς σε όλες τις περιφέρειες. Από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Με πήρε βουλευτής για ένα πέναλτι»!

Για τη σκέψη η ΕΠΟ να διοργανώσει το πρωτάθλημα:

«Ειπώθηκε ως σκέψη στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα. Θα το πάρει κάποια στιγμή η ΕΠΟ το πρωτάθλημα».

Για τα πλέι οφ της Football League:

«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πλέι οφ».

Για το αν έπρεπε να δοθεί το Kύπελλο Ελλάδας εν μέσω τόσων επεισοδίων:

«Μέσα σε όλο αυτό το χάος υπήρχαν παιδάκια, μανάδες και μπαμπάδες. Και υπήρξαν 22 και 27 ποδοσφαιριστές που διεκδίκησαν αυτό το τρόπαιο. Αυτές ήταν οι αιτίες που αποφασίσαμε να κάνουμε την απονομή».

Για την εμπλοκή της UEFA στην υπόθεση των «στημένων:

«Δεν ζητείται γνώμη από εμάς αλλά πληροφόρηση. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το αν οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη».

Πηγή: www.sport-fm.gr