ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οργανωμένοι κατά Τζίγκερ

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 08:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οργανωμένοι κατά Τζίγκερ
Facebook Twitter Whatsapp
Οι οργανωμένοι μπήκαν στο ΔΣ και... ευγενικά τους έκραξαν όλους! Χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον Τζίγκερ, ζήτησαν από τους υπόλοιπους μετόχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζήτησαν εξηγήσεις για... Μαρινάκη και Σισέ.
Οι οργανωμένοι μπήκαν στο ΔΣ και... ευγενικά τους έκραξαν όλους! Χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον Τζίγκερ, ζήτησαν από τους υπόλοιπους μετόχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζήτησαν εξηγήσεις για... Μαρινάκη και Σισέ. Όπως γνωρίζετε, μία αντιπροσωπεία των οπαδών του Παναθηναϊκού, περίπου 100 άτομα, βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που έλαβε χώρα το ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού δεν «μάσησαν» τα λόγια τους και απαίτησαν την οριστική απομάκρυνση του Γ. Βαρδινογιάννη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος δεν τον γουστάρει». Παράλληλα, έστειλαν τα μηνύματά τους στους… άφαντους Βγενόπουλο και Πατέρα, αναφέρθηκαν στην αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τζίγκερ φύγε!

Οι οπαδοί ζήτησαν από όλα τα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν, αλλά έλαβαν αρνητική απάντηση διότι σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος του πρωτοδικείου. Κάτι που ούτε οι οπαδοί το θέλουν, όμως είπαν στον Δομάζο να μιλήσει εκ μέρους τους στους εκπροσώπους του Βγενόπουλου και του Πατέρα και να τους πουν: «Πείτε τους να σταματήσουν να κρύβονται. Ψήστε τον Βγενόπουλο να βγει μπροστά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μετόχους που να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ για τον Τζίγγερ πρόσθεσαν: «Έχουμε πει από πέρσι να φύγει ο Τζίγγερ από την ομάδα. Να πουλήσει. Δεν θέλουμε να είναι αυτός ο μεγαλομέτοχος. Ο κόσμος δεν τον θέλει, να φύγει...».

Πολέμη βγες μπροστά...

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τη οικογένεια Πολέμη, η οποία χαίρει της εκτίμησης των οργανωμένων οπαδών και αναφερόμενοι στον Λεωνίδα Πολέμη είπαν: «Λεωνίδα εσύ και ο πατέρας σου, Βοηθήστε την ομάδα και εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Πάρτε πρωτοβουλίες. Γιατί δεν βγαίνεις εσύ μπροστά, αφού γουστάρεις τόσο πολύ την ομάδα και το δείχνεις;».

Εκείνος όμως τους τόνισε πως: «Τώρα δεν μπορώ, μετά από 10 χρόνια θα μπορούσα να βγω...», για να πάρει την απάντηση του κόσμου: «Πες στον πατέρα σου να βάλει και κανένα ευρώ παραπάνω και να μην κάνει μόνο δηλώσεις. Θα αποκλειστούμε από καμιά Βασλούι και θα γίνουμε ρεζίλι, έτσι όπως πάνε τα πράγματα».

Για το θέμα του Σισέ, η τετραμελής αντιπροσωπεία των οργανωμένων που μπήκε στο ΔΣ τόνισε: «Γιατί δεν τον κρατάτε; Έπρεπε να του κάνετε μείωση αποδοχών. Έχει χτυπήσει τατουάζ με το τριφύλλι, αγαπάει την ομάδα και θα δεχόταν. Ας του κάνατε μείωση και θα βλέπαμε και εμείς ποια είναι η πραγματικότητα».

Ο διάλογος με Δομάζο

Η απάντηση που έλαβαν από τον Μίμη Δομάζο ήταν: «Κι εγώ θέλω να μείνει ρε παιδιά, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος, εάν φύγει...», ενώ ο Δημήτρης Γόντικας τους είπε: «είναι επαγγελματίας και κοιτάει κι αυτός το συμφέρον του. Μιλάμε με τη Λάτσιο, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη η μεταγραφή του».

Στη συνέχεια η συζήτησε πήγε στα μεταγραφικά και την αναζήτηση για «δεκάρι» και όχι άλλου αμυντικού μέσου, μια και υπάρχει ο Σιμάο, όμως ο Γόντικας του απάντησε πως: «Δεν υπάρχουν λεφτά για 10αρι. Θα κινηθούμε για ελεύθερους και δανεικούς…»

Εκεί ο Δομάζος έριξε τη λύση του να αποκτηθεί ένας Έλληνας, όμως ο Γόντικας είπε πως ο Φερέιρα δεν επιθυμεί κάποιον Έλληνα για τη μεσαία γραμμή, όμως υπάρχουν 2-3 οικονομικές περιπτώσεις που κοιτάζουν και θα κλείσουν σύντομα.

Εξηγήσεις για Μαρινάκη

Όσο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, οι «πράσινοι» οπαδοί έκαναν «παρατήρηση» στον Δημήτρη Γόντικα για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα στη ΓΣ της Λίγκας, τονίζοντάς του: «Γιατί δεν χτύπησες το χέρι στο τραπέζι στη Superleague και δεν μίλησες σε πιο σκληρή γλώσσα ζητώντας την άμεση απομάκρυνση Μαρινάκη;»

Η απάντηση του Γόντικα ήταν πως: «Ο Μαρινάκης φεύγει ούτως ή άλλως και γι' αυτό έκρινα ότι δεν έπρεπε να μιλήσω».
Αναλυτικά όλοι οι διάλογοι όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα Sportday με τον Δημήτρη Γόντικα να παίρνει αρχικά τον λόγο:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΚ: «Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ανοιχτή μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τώρα μόνο ο κ. Πολέμης έχει βάλει χρήματα. Πήραμε 1 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μάτος και 300.000 ευρώ από την πώληση του Γκάμπριελ και με κάποια άλλα έσοδα που έχουμε πληρώσαμε τον ΦΠΑ και τους παίκτες. Δεν έχει πουληθεί ακόμα ο Σισέ. Συζητάμε με τη Λάτσιο, αλλά και με κάποιες ομάδες για την πώληση του Μπουμσόνγκ, που είναι πιθανό να φύγει».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ: «Σας καταθέτω μία μελέτη για την αλλαγή του συμβολαίου της Παιανίας. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη για 3 χρόνια το 2008 την είχε χαρίσει στην ΠΑΕ. Τώρα πρέπει να αλλάξει η σύμβαση, διότι στην περίπτωση αποχώρησης της οικογένειας από την ΠΑΕ θα υπάρχει θέμα χρησικτησίας. Πρέπει να αλλάξει το συμβόλαιο και να υπάρχει μισθωτήριο σύμφωνα με την αντικειμενική αξία. Ο πρόεδρος των μεσιτών μας είπε ότι κοστίζει 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δεν είναι απαιτητή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη η είσπραξη χρημάτων και θα αφαιρούνται από τις εργασίες που γίνονται κάθε χρόνο στην Παιανία».

ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ: «Ο Γιάννης Σαμαράς ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος και έχει συνεργασία με τον προπονητή. Είναι διπλός ο ρόλος του, διότι ήθελε να μείνει και στις Ακαδημίες, επειδή αγαπάει πολύ τη δουλειά που έκανε μέχρι τώρα».

ΔΟΜΑΖΟΣ: «Θέλω να κάνω μία πρόταση. Οι παλαίμαχοι μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και τον Φερέιρα. Να υπάρξει μία εκπροσώπηση από δύο-τρεις και ας μην είμαι εγώ και κάθε Δευτέρα να έχουν μίτινγκ με τον Φερέιρα. Είτε έχουμε κερδίσει είτε έχουμε χάσει, να ανταλλάσσουν απόψεις με τον προπονητή. Δεν θα επιβάλλουν τη γνώμη τους. Αν θέλει ο προπονητής τις απόψεις θα τις κρατάει και αν θέλει θα τις "πετάει". Υπάρχουν παλαίμαχοι που αγαπάνε την ομάδα».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: «Δεν γίνεται να μην έχουμε το δικό μας σπίτι».

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Είναι περίπλοκο το θέμα του γηπέδου, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».
ΔΟΜΑΖΟΣ: «Αν φύγουν Σισέ και Μπουμσόνγκ, θα πάρουμε παίκτες;».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Ναι, κάνουμε ήδη κινήσεις σε αυτές τις θέσεις για να ενισχυθούμε».

ΔΟΜΑΖΟΣ: «Έλληνες παίκτες θα πάρουμε; Θέλει ελληνικό αίμα η ομάδα».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες στη λίστα του Φερέιρα. Θα κινηθούμε για ελεύθερους και δανεικούς παίκτες μέχρι να μπούμε σε μία οικονομική ισορροπία».

Όσον αφορά τον Νικόλα Πατέρα και την επίθεση που δέχθηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, δήλωσε: «Ουδέν σχόλιο».

Λίγη ώρα μετά την έναρξη του Δ.Σ. τα μέλη δέχθηκαν να μπουν με προτροπή του Δομάζου οι οπαδοί και να κάνουν συζήτηση. Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

ΟΠΑΔΟΙ: «Ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ειρηνικά τις απόψεις μας. Κατ' αρχάς, θέλουμε να σηκωθεί να φύγει ο Βαρδινογιάννης. Το είπαμε και στον ίδιο πέρυσι. Είναι βασικός υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Θέλουμε νέα ιδιοκτησία. Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσους μετόχους με λεφτά και να μη βάζουν φράγκο. Να φύγετε κι εσείς από το Δ.Σ. και να έρθουν οι μέτοχοι για να παίρνουν τις αποφάσεις και να μας εξηγούν τι γίνεται. Δεν μπορεί να γίνει η ΠΑΕ σαν τον Ερασιτέχνη. Ντροπή για όλους».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Δεν έχει νόημα και να φύγουμε εμείς, διότι θα έρθουν κάποιοι άλλοι».

ΟΠΑΔΟΙ: «Δεν γουστάρουμε τον... (σ.σ.: Τζίγκερ). Πώς θα κρατήσουμε τον κόσμο στο πρώτο ματς. Πέστε μας εσείς».

ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ: «Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Εμείς πιέζουμε τους μετόχους να βάλουν χρήματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση».

ΟΠΑΔΟΙ: «Γιατί δεν χτύπησες μπουνιά στο τραπέζι στο θέμα Μαρινάκη και έκανες μόκο όταν ρώτησε αν θέλει κανείς να παραιτηθεί».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Δεν μπορούσα να πω κάτι από τη στιγμή που είπε ότι θα φύγει. Στην πορεία θα δείτε κάποια πράγματα και πώς θα αντιδράσουμε».

ΟΠΑΔΟΙ: «Κακώς τον πουλάτε τον Σισέ. Σας είπαμε ότι δεν θέλουμε να φύγει, διότι είχε δεθεί με τον κόσμο. Γιατί δεν του κάνατε μία πρόταση με μειωμένες αποδοχές, για να δούμε τι Παναθηναϊκάρας είναι κι αυτός, που χτύπησε και το τατουάζ στο πόδι».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Θα δούμε τι θα γίνει».

ΔΟΜΑΖΟΣ: «Κι εγώ δεν θέλω να φύγει, παιδιά, ο Σισέ. Ξέρω, όμως, ότι οικονομικά είναι δύσκολα και από εσάς ζητάω, εφόσον φύγει, να βοηθήσετε την ομάδα. Δεν χάθηκε ο Παναθηναϊκός αν φύγει ο Σισέ. Έχουν φύγει μεγάλοι παίκτες και δεν χάθηκε ποτέ ο Παναθηναϊκός. Είναι γωνιακό μαγαζί και δεν χάνεται ο Παναθηναϊκός όποιος κι αν φύγει. Δεν είναι ένας παίκτης μία ομάδα ολόκληρη».

ΟΠΑΔΟΙ: «Γιατί κρυφτήκατε σήμερα και ήρθατε στο ξενοδοχείο να κάνετε το Δ.Σ.; Είχαμε πει ότι θα είναι ειρηνική η διαμαρτυρία».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Ακούγαμε διάφορα και από δημοσιογράφους. Σας έχουμε εμπιστοσύνη, αλλά δίπλα στην ΠΑΕ υπάρχουν μαγαζιά και μπορεί κάποιος να ξέφευγε και να γινόταν ζημιά στο όνομα του Παναθηναϊκού».

ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΛΕΜΗ: «Κι εσύ να πεις στον πατέρα σου να αφήσει τις δηλώσεις και να βάλει λεφτά. Τόσα χρήματα έχει».


Πηγή: www.gazzetta.gr