ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανόπουλος: «Δε φταίει για όλα η Σούπερ Λίγκα»

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 14:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πανόπουλος: «Δε φταίει για όλα η Σούπερ Λίγκα»
Facebook Twitter Whatsapp
Ευθύνες σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επέρριψε ο Χρήστος Πανόπουλος. Με δηλώσεις του στον «NovaΣπορ Fm», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν φταίει για ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα» και υπογράμμισε ότι «ο συνεταιρισμός έχει μία εποπτεύουσα αρχή, την ΕΠΟ».
Ευθύνες σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επέρριψε ο Χρήστος Πανόπουλος. Με δηλώσεις του στον «NovaΣπορ Fm», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν φταίει για ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα» και υπογράμμισε ότι «ο συνεταιρισμός έχει μία εποπτεύουσα αρχή, την ΕΠΟ». «Δεν φταίει για ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα. Πότε να προλάβει να κάνει όλα αυτά τα κακά; Ο συνεταιρισμός έχει μία εποπτεύουσα αρχή, την ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα δεν προήλθε από παρθενογένεση. Όλοι φόρεσαν πάμπερς, μόλις ο ΟΦΗ είπε ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, και αμέσως τον δικαιώσανε. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι κατά το δοκούν; Έγιναν λάθη από ομάδες, αλλά δεν ήταν η Σούπερ Λίγκα που για παράδειγμα ήλεγχε τις φορολογικές ενημερότητες. Υπήρχαν αρχές που έπρεπε να είχαν δει αυτά τα πράγματα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο «ισχυρός άνδρας» του ακριτικού συλλόγου, ο οποίος σχολίασε θετικά τα έργα της Σούπερ Λίγκας: «Έγιναν σημαντικά πράγματα από τη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχει μία οικονομική εξυγίανση. Τουλάχιστον κάθε ομάδα ξέρει πως θα παίρνει κάποια χρήματα. Αυτό είναι ένα καλό θεμέλιο».

Αναφορικά με τους λόγους για την σημερινή κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Από τη στιγμή που ο Κόκκαλης έφυγε από τη Σούπερ Λίγκα και από τον Ολυμπιακό και ο Βαρδινογιάννης, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, φεύγει από τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι δύο αυτές οικογένειες, με όποια θετικά και αρνητικά, έχουν προσφέρει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Τα πράγματα χάλασαν στη διαδρομή. Η Σούπερ Λίγκα είχε ανάγκη των δύο αυτών ονομάτων. Θα έκανε μόνο καλό. Αν ο Κόκκαλης ήταν ενεργά δίπλα στον Μαρινάκη, θα ήταν καλύτερο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πλέον δημιουργείται ένας καινούριος χάρτης, που δεν μπορώ να ορίσω τα σύνορά του».

Ο κ. Πανόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόταση της ΠΑΕ Ξάνθη για πρωτάθλημα 20 ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οποιεσδήποτε ομάδες καταδικαστούν, όχι μόνο αυτές, αλλά και ο κόσμος θα έχει πολλά ερωτηματικά αν σωστά αυτές κατέβηκαν κατηγορία. Όπως και γι' αυτές που ανέβηκαν. Κι αυτό γιατί υπήρξαν πολλές παραλείψεις. Για να μην υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο, για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι όλοι εμείς, θα ήταν καλό να έχουμε 20 ομάδες. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην ύφεση της κοινωνίας. Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ των φτωχών. Επειδή έχουμε μπει στην κατεύθυνση να είμαστε φτωχοί, πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιες περιοχές που δεν εκπροσωπούνται να έχουν πρόσβαση σε αυτό το θέαμα για φτωχούς. Να βλέπει ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε Έλληνας».

Τέλος, ο «ισχυρός άνδρας» της Ξάνθης μίλησε και για τις επικείμενες δικαστικές αποφάσεις για το σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες, υπογραμμίζοντας: «Η Πολιτεία θέλει να παίξει σωστά μπάλα. Τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ μάς έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές. Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει βήματα μπροστά. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν σωστά και ήρεμα. Να μη βιαζόμαστε να πάρουμε κεφάλια για να δούμε ποιοι συμμετείχαν και ποιοι όχι».