ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και νέα δικογραφία για τα «στημένα» με Μαρινάκη, Τσακογιάννη και Ι. Παπαδόπουλο

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 17:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Και νέα δικογραφία για τα «στημένα» με Μαρινάκη, Τσακογιάννη και Ι. Παπαδόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών και διαβιβάζεται στον ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων σε όλο το νομό Αττικής.
Νέα δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών και διαβιβάζεται στον ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων σε όλο το νομό Αττικής.
Η νέα δικογραφία περιλαμβάνει μερικούς από τους ήδη κατηγορουμένους αλλά και νέα πρόσωπα και συντάχθηκε με βάση τα στοιχεία των συνομιλιών προσώπων που σχετίζονται με το βασικό μέτοχο της ΠΑΕ Ηλιούπολης - προσωρινά κρατούμενο- Γιώργο Τσακογιάννη το χρονικό διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2011.

Νέα δίωξη για Μαρινάκη!

Σε αυτή τη νέα δικογραφία προκύπτει και το αδίκημα της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Η υπόθεση αφορά την συνεννόηση των Τσακογιάννη, Παπαδόπουλο Ιωάννη και Μαρινάκη Ευάγγελο  να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13 Μαρτίου του 2011, κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επίμαχες συνομιλίες φαίνεται ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο πως έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Σε άλλη συνομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσακογιάννης φέρεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, από τον οποίο ζητά να μετακινηθούν οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011.

16 στημένοι αγώνες!

Στο υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προκύπτουν δεδομένα για 16 νέους στημένους αγώνες, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Προκύπτουν τα αδικήματα: εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κα παράνομο, ιντερνετικό στοίχημα. Κατηγορούμενο ανά περίπτωση σε αυτή την κατηγορία είναι οι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος. Φαίνεται να προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεάι της υπόθεσης πως ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος και ότι επίσης διατηρούσε ιστοσελίδα για παράνομο στοίχημα.

Τα νέα ονόματα

Τέλος προκύπτουν επίσης τα αδικήματα δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κατηγορούμενοι είναι:

Χρήστος Σφήκας διαιτητής

Χρήστος Κανελλάκης, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός

Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ ποδοσφαριστής Ιωνικού

Γιώργος Σέγγος, διαιτητής

Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου

Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής Διαγόρα Ρόδου

Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, μάνατζερ

Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός Ηλιούπολης

Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης

Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Αγροτικού Αστέρα

Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας.

Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας

Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ

Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, διαιτητήςΣχετικά Θέματα: Μαρινάκης: «Ψευδής, συκοφαντική και κατάπτυστη μεθόδευση προσβολής μου»


Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr