ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσακογιάννης: «Δεν γνωρίζω τον Μαρινάκη»

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 09:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τσακογιάννης: «Δεν γνωρίζω τον Μαρινάκη»
Facebook Twitter Whatsapp
Ενας από τους φερόμενους ως εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες, ο Γιώργος Τσακογιάννης, μίλησε από τις φυλακές Τρικάλων όπου είναι προφυλακσιμένος, στην εφημερίδα «Εξέδρα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ενας από τους φερόμενους ως εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες, ο Γιώργος Τσακογιάννης, μίλησε από τις φυλακές Τρικάλων όπου είναι προφυλακσιμένος, στην εφημερίδα «Εξέδρα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. «Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση», τονίζει ο Τσακογιάννης και διερωτάται: «Πώς μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη τη στιγμή που δεν είμαι εγώ μεγαλομέτοχός της»;

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τσακογιάννης στην εφημερίδα «Εξέδρα» και το δημοσιογράφο, Κυριάκο Θωμαΐδη:

«Τον Μαρινάκη, ούτε τον γνωρίζω, ούτε με γνωρίζει. Ούτε έχω τηλεφωνηθεί ποτέ μαζί του, ούτε έχει κάποια ανάμειξη στο Κόρινθος-Παναχαϊκή, ούτε μπορώ να ισχυριστώ κάτι γι’ αυτόν τον άνθρωπο», λέει για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη τη στιγμή που δεν είμαι εγώ μεγαλομέτοχός της. Μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης είναι η γυναίκα μου. Βάσει ποιας διάταξης του αθλητικού Δικαίου μπορεί να υποβιβαστεί η Ηλιούπολη;».

Για τις κατηγορίες της απειλής με βάση τις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν, ο Τσακογιάννης δηλώνει: «Ουδέποτε είπα στον Πιλάβιο ότι θα ρίξω… σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να απειλήσω τη ζωή του Κούγια, παρότι έχουμε μεγάλες αντιθέσεις. Αλλά αυτές μένουν στο γήπεδο. Άλλωστε και ο Πιλάβιος στη δική σας εκπομπή (σ.σ.: «Η Δίκη στο Blue Sky) είπε ότι δεν θυμάται τέτοια συνομιλία. Προφανώς έγινε κάποιο λάθος. Και θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Εμφανίζομαι να λέω στον Νικολόπουλο (σ.σ.: αρχηγός της Ηλιούπολης) ''μη νικήσουμε''. Ενώ του έχω πει ''μη νικήσουν'' σε τρίτο πληθυντικό, δηλαδή αυτοί να μη νικήσουν. Είναι προφανές ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση».

Για το ίδιο θέμα της παρερμηνείας, ο Τσακογιάννης προσθέτει: «Πολλοί από αυτούς που μου μιλούσαν, μου πουλούσαν εκδούλευση. Μου έλεγαν ότι θα συμβούν διάφορα. Όπως ο Παντελής, για παράδειγμα, ότι θα ανοίξει η άμυνα για να βάλουν γκολ. Και εκείνο το παιχνίδι έληξε 0-0. Πολλοί έπαιζαν… παρολί. Έκαναν παπατζιλίκι. Ο κύριος Κούγιας πρέπει να μας πει γιατί προσέλαβε τον κύριο Ηλία Φυντάνη (σ.σ.: πρώην προπονητής της Ηλιούπολης) και πρέπει επίσης να μας πει τι έγινε στο παιχνίδι Αίαντας Σαλαμίνας-Παναχαϊκή. Η Ηλιούπολη δεν ήταν ποτέ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ στο στοίχημα την ομάδα μου, γιατί δεν μπορούσα να την παίξω. Ούτε ποτέ μετείχα στο ιντερνετικό στοίχημα».

Τέλος, δηλώνει: «Σας δίνω το δικαίωμα να ψάξετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Όλους. Τους προσωπικούς, της γυναίκας μου και των συγγενών μου. Να ψάξετε από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν θα βρείτε τίποτα. Δεν έχω κάνει κάτι που να έχει σχέση με ξέπλυμα χρήματος ή οτιδήποτε άλλο».