ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουρίνιο: «Δεν πιστεύω πια στους πολιτικούς»

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2011, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μουρίνιο: «Δεν πιστεύω πια στους πολιτικούς»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για τη διαλυμένη πορτογαλική οικονομία και για το λαό που μπούχτισε από τα ψέματα των πολιτικών, σε μία... special one συνέντευξη! Αυτή η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δημόσια πορτογαλική τηλεόραση "Rpt" δεν έμοιαζε με καμία άλλη.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για τη διαλυμένη πορτογαλική οικονομία και για το λαό που μπούχτισε από τα ψέματα των πολιτικών, σε μία... special one συνέντευξη! Αυτή η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δημόσια πορτογαλική τηλεόραση "Rpt" δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Απλούστατα γιατί ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είπε ούτε κουβέντα για το ποδόσφαιρο, αλλά αντίθετα προτίμησε να αναφερθεί στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην πατρίδα του, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τα "κακώς κείμενα".

"Η οικονομία της Πορτογαλίας είναι για τα σκουπίδια, δεν πιστεύω πια σε καμία προεκλογική υπόσχεση", τόνισε ο πολυνίκης τεχνικός από το Λος Άντζελες που βρίσκεται αυτή την περίοδο για την προετοιμασία των Μαδριλένων, για να συνεχίσει το ίδιο καυστικός:

"Ο λαός της Πορτογαλίας έχει κουραστεί να τον εξαπατούν, έχει το δικαίωμα να ξέρει ποια προβλήματα είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει. Όταν κάποιος του πει την αλήθεια θα γίνει συμπαθής, με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να είμαστε ενωμένοι στις καλές αλλά και στις άσχημες στιγμές.

Το τελευταίο διάστημα δεν έχουν πει την απόλυτη αλήθεια στον πορτογαλικό λαό. Εγώ με τους Πορτογάλους παίκτες μου στη Ρεάλ μιλάμε συχνά για την κατάσταση στην πατρίδα μας. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον μας".

Φυσικά, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να μην στείλει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας, κάνοντας λόγο για ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

"Περήφανος που είμαι Πορτογάλος"

"Με τη δύναμη όλων η χώρα θα μπορέσει να βγει από αυτή την πολύπλοκη στιγμή. Με τη δουλειά όλων, των πολιτικών και του λαού, θα τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση καλείται να προστατέψει τους πολίτες και την Πορτογαλία όταν από το εξωτερικό ακούγονται αβάσικες κριτικές. Ζητώ πρωτοβουλία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα από τους συμπατριώτες μου. Ένας λαός είναι όπως μία ομάδα, αποτελείται από πολλές διαφορετικές μονάδες. Για αυτό το λόγο η αλήθεια είναι απαραίτητη.

Στις 5 Ιουνίου δεν πήγα να ψηφίσω. Δεν πιστεύω σε αυτούς τους πολιτικούς που είναι όπως ο κόσμος του ποδοσφαίρου: πριν αρχίσει η σεζόν υπάρχουν πάρα πολλές υποσχέσεις, μετά όμως δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι και έρχεται απογοήτευση.

Εγώ πάντως παραμένω υπερήφανος που είμαι Πορτογάλος".

Πηγή: www.sport24.gr