ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απολογήθηκε ο Μπέος για τα στημένα

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 22:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απολογήθηκε ο Μπέος για τα στημένα
Facebook Twitter Whatsapp
«Στο δικό μου πρόσωπο βλέπουν την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» υπογράμισε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη σημερινή κατάθεση του στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες με το μεγαλύτερο μέρος της να αναλώνεται σε λεκτική διαμάχη, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε ότι: «Δεν έχω ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια μου όπως έχει αποδείξει έρευνα του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήσει κουπόνι του ΟΠΑΠ σε φορολογικές δηλώσεις, ούτε έχει εξαργυρώσει ποτέ κουπόνι του ΟΠΑΠ».
«Στο δικό μου πρόσωπο βλέπουν την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» υπογράμισε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη σημερινή κατάθεση του στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες με το μεγαλύτερο μέρος της να αναλώνεται σε λεκτική διαμάχη, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε ότι: «Δεν έχω ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια μου όπως έχει αποδείξει έρευνα του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήσει κουπόνι του ΟΠΑΠ σε φορολογικές δηλώσεις, ούτε έχει εξαργυρώσει ποτέ κουπόνι του ΟΠΑΠ».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές παραμονή της κατάθεσης του στον αθλητικό δικαστή, κατηγόρισε ευθέως τον Μπέο δηλώνοντας ότι μαζί με τους Τσακογιάννη και Μερτύδη κανόνιζαν «ποιος θα πέσει και ποιος θα ανέβει» με συνδετικό κρίκο τον υπάλληλο της ΕΠΟ και οδηγό του κ. Γκαγκάτση στο παρελθόν, κ. Παπαδόπουλο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής αποκάλυψε ότι η αναμέτρηση Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου ήταν στημένη και γι' αυτο συμπεριελήφη στη λίστα της UEFA. Παράλληλα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Πέρυσι ο Μπέος βοήθησε τον Πατέρα, φέτος τον Μαρινάκη. Ο Πατέρας πήρε το πρωτάθλημα και χαρακτηρίστηκε επιτυχημένος παράγοντας, όπως ακριβώς έγινε και με τον Μαρινάκη».

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στις 12:00 σε Ολυμπιακό Βόλου και Μπέο για να καταθέσουν υπομνήματα, όπερ σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κ. Κακκαβάς, κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι μπορεί όλα τα στοιχεία είναι προϊόντα -νομίμων- υποκλοπών, αλλά αυτές έγιναν για άλλες κατηγορίες και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το κατηγορητήριο. Εξω από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας υπήρξε έντονη η παρουσία της αστυνομίας, καθώς ο Μπέος έφτασε από τις φυλακές του Ναυπλίου, όπου κρατείται. Στο πλευρό του βρέθηκε και η σύζυγος του.

Αναλυτικά η απολογία του Μπέου:

«Κύριε πρόεδρε, αξιότιμη επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα ήθελα να καταγγείλω την γνησιότητα των συνομιλιών, καθώς πολλά σημεία έχουν διαφοροποιηθεί με την πρόσθεση ή την αφαίρεση μίας λέξης, αλλάζει τελείως το νόημα. Έτσι εγώ δεν την νομιμοποιώ, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο ή πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνομιλίες. Βλέποντας το κατηγορητήριο δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο και την αιτία που εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου, βρισκόμαστε εδώ. Από τη συνομιλία δεν προκύπτει πουθενά η εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ίσα - ίσα που είναι το θύμα. Όλο το γεγονός προκύπτει τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και διασύρεται το όνομά του άδικα. Στο δικό μου πρόσωπο βλέπουν την κάθαρση. Απορώ αν είναι έντιμο ενοχοποιούνται πρόσωπα χωρίς λόγο.

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει σε σημείο που να καταργούνται αξίες της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Καταργούνται δικαιώματα που διασφαλίζει το Σύνταγμα, όπως είναι η ελευθερία λόγου. Πως γίνεται να καταδικαστεί κάποιος από εκφράσεις σκέψεις, ή απλές κρίσεις; Οι παράγοντες είναι δουλειά μας για νίκες, ποδοσφαιριστές γκολ και όλα τα σχετικά . Δηλαδή αν βγω έξω και πω ότι αποδράσω και δολοφονήσω κάποιον θα με κατηγορήσουνε; Είναι δίκαιο να κατηγορείτε ομάδες εξαιτίας πολιτικής σκοπιμότητας και να στοχοποιείται η κάθαρση; Είμαι πεπεισμένος ότι θα κρίνετε μη λαμβάνοντας μέρος τις ψευδείς μαρτυρίες και τις συκοφαντικές δηλώσεις. Ανέλαβα τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου το 2008. Ο Βόλος είναι η γενέτειρα μου. Με μεγάλη προσπάθεια και στελέχωση ανθρώπων με φιλοδοξίες σε τρία χρόνια καταφέραμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες της ομάδας και να έχουμε και περιουσιακά στοιχεία. Για πρώτη φορά, ομάδα από την δεύτερη κατηγορία κερδίζει έξοδο στην Ευρώπη με αξίες. Όχι σαν τον κύριο Κούγια. Έχουν πει ότι αυτοί που στήνουν αγώνες οι ομάδες τους χάνουν. Περιέργως οι ομάδες του Μπέου κερδίζουν. Το όνομα του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι στη λίστα της UEFA.

Δεν έχω ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια μου όπως έχει αποδείξει έρευνα του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήσει κουπόνι του ΟΠΑΠ σε φορολογικές δηλώσεις, ούτε έχει εξαργυρώσει ποτέ κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δεν διαθέτω κωδικούς, ούτε έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό. Μετά από συστηματική παρακολούθηση της ΕΥΠ αναφέρεται ένας τυχαίος στοιχηματισμός και προκύπτει πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Τα περισσότερα άτομα που αναφέρονται στις συνομιλίες, μου είναι παντελώς άγνωστα. Τον όνομα Μπέος δεν έχει ακουστεί πουθενά. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη και κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται και η αθωότητά μου. Κανένας δεν έχει καταγγείλει εκβιασμό. Ούτε παράγοντας ούτε ποδοσφαιριστής και ο μόνος μάρτυρας είναι ο κύριος Κούγιας.

Είμαι βέβαιος πως τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στόχος δήθεν κάθαρσης επικοινωνιακής πολιτικής και δημοσιότητας. Στο χέρι σας είναι να σταματήσετε την αδικία αφού δεν υπάρχουν όχι μόνο αποδείξεις, αλλά ούτε και ενδείξεις. Θα στείλετε ένα μήνυμα με την απόφασή σας ότι η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη.· Σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε εμένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου στερώντας από μία πόλη 200.000 κατοίκων το καμάρι της, γιατί η ομάδα ήταν απλά το θύμα».

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος διεύυθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ, κ. Ηλιόπουλος, αρνήθηκε ότι γνωρίζει την οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ είχε στην κατοχή του φακέλους από «περίεργα» παιχνίδια, τους οποίους είχε αποστείλει η UEFA. Παράλληλα, ανέφερε ότι μεταξύ των «περίεργων» αυτών αγώνων ήταν και αυτό του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο (1-1), στο οποίο σύμφωνα με την UEFA είχαν παιχθεί ασυνήθιστα ποσά υπέρ του Ολυμπιακού στο ασιατικό στοίχημα. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΟΠΑΠ είχε σημαντικά κέρδη από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.