ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σενάρια υποβιβασμού Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρας!

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 08:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σενάρια υποβιβασμού Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρας!
Facebook Twitter Whatsapp
Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα φέρονται να φλερτάρουν έντονα με τον υποβιβασμό, ακολουθώντας την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου στον χορό της κατηφόρας, αφού εμπλέκονται σε «στημένα» και οι πρόεδροί τους για δωροδοκία.
Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα φέρονται να φλερτάρουν έντονα με τον υποβιβασμό, ακολουθώντας την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου στον χορό της κατηφόρας, αφού εμπλέκονται σε «στημένα» και οι πρόεδροί τους για δωροδοκία. Στο εδώλιο με φόντο τον υποβιβασμό φέρεται να βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης και η Κέρκυρα, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, καθώς εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια και οι παράγοντές τους κατηγορούνται για δωροδοκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εξέδρα, ο Αστέρας εμφανίζεται στα ύποπτα ματς της UEFA (νίκη με τον Πανθρακικό 3-1) και το σύστημα ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης) τον καταγράφει ως «διεφθαρμένο».

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος της Αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, ήδη κατηγορούνται με βάσει το πόρισμα της εισσαγελέως Πόπης Παπανδρέου για: α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η Κέρκυρα επίσης εμφανίζεται στο σύστημα ΣΑΣΑ, στην ήττα από την Καστοριά στο γήπεδό της με 2-1 και ο αγώνας αυτός χαρακτηρίστηκε «διεφθαρμένος». Ο πρόεδρος των Φαιάκων Γιώργος Λυμπάντσης και ο πρώην ιδιοκτήτης Σπύρος Καλογιάννης κατηγορούνται ήδη για: α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Επιπρόσθετα, ο γενικός αρχηγός της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης, διώκεται από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για: α) παράβαση του αθλητικού νόμου, β) απάτη σε θέματα στοιχηματισμού, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr