ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρινάκης: «Ενωμένοι και τίμιοι»

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 14:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαρινάκης: «Ενωμένοι και τίμιοι»
Facebook Twitter Whatsapp
Ενότητα και τίμια στάση του ενός απέναντι στον άλλο ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τα υπόλοιπα μέλη της Σούπερ Λίγκα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ενότητα και τίμια στάση του ενός απέναντι στον άλλο ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τα υπόλοιπα μέλη της Σούπερ Λίγκα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα και σήμερα ξεκινάμε, με την κλήρωση, το πρωτάθλημα 2011-2012. Την χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα. Είναι ώρα σήμερα ενόψει του νέου πρωταθλήματος να πούμε μερικά πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ελπίζοντας, κάποιοι από εμάς, να αποκομίσουμε κάποια πρόσκαιρα οφέλη. Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση, η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους, που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν.

Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση ο ένας απέναντι στον άλλο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας. Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες. Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες, ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση.

Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας και όχι με την δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου. Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά υλοποιήσιμη».

Και κατέληξε: «Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς και συντελεστές του ποδοσφαίρου. Σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, αλλά και αξιών, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr