ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιλάβιος: «Ψήφος εμπιστοσύνης από την ΟΥΕΦΑ»

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 14:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πιλάβιος: «Ψήφος εμπιστοσύνης από την ΟΥΕΦΑ»
Facebook Twitter Whatsapp
Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΠΟ θεώρησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος τη διοργάνωση του «Licensing System & Financial Fair Play» της UEFA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 14-16 Σεπτεμβρίου.
Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΠΟ θεώρησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος τη διοργάνωση του «Licensing System & Financial Fair Play» της UEFA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 14-16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέφερε στην ομιλία του:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί συμμετέχοντες από ολόκληρη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, για να λάβουν μέρος σε αυτή τη νέα προσπάθεια να βελτιωθεί η οργανωτική δομή των ποδοσφαιρικών ομάδων και να δημιουργηθεί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, ως προς τη διαχείρισή τους, μέσω της μετάδοσης του πνεύματος του Financial Fair Play σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το γεγονός ότι φιλοξενούμε αυτό το συνέδριο, σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να αναδομηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί τεράστια ευθύνη για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί μία ψήφο εμπιστοσύνης της UEFA, στο βαρύ και συγχρόνως περίπλοκο έργο που έχουμε αναλάβει».

«Δίνουμε μεγάλη αξία στην προσπάθεια επισημοποίησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πανευρωπαϊκού συστήματος αδειοδότησης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάτι τέτοιο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμιστεί ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, αντιπροσωπεύει την ισχυρή μας πεποίθηση για διαφάνεια και ευ αγωνίζεσθαι, σε όλα τα επίπεδα».

«Η μεγαλύτερη επιτυχία των προσπαθειών μας, μέχρι τώρα, είναι ότι οι ίδιες οι ομάδες αντιλαμβάνονται πλέον τα οφέλη των κατευθυντήριων γραμμών του συστήματος αδειοδότησης. Το ετήσιο πρόγραμμά τους είναι δομημένο και εκτελεσμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς αδειοδότησης. Θα τολμούσα να πω πως η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών δεν είναι πια κάτι μακρινό».

«Η εφαρμογή του συνόλου των κανόνων του Financial Fair Play διασφαλίζει ότι η άδεια που λαμβάνεται μέσω του Συστήματος Αδειοδότησης δεν είναι κάτι που γίνεται άπαξ, αλλά είναι μια συνεχής διαδικασία υψηλού επιπέδου, την οποία οι ομάδες πρέπει να τηρούν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ποδοσφαιρικής σεζόν. Πρόκειται για μια ακόμα ευκαιρία να εξυγιανθούν τα οικονομικά των ομάδων, βάσει μιας βιώσιμης οικονομικής πραγματικότητας».

«Το πλαίσιο Αδειοδότησης Ομάδων και Fianacial Fair Play της UEFA είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον υποστηρίζει 100% ως ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο, ικανό να ρυθμίζει μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για αν ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την ηγεσία της UEFA που μας ανέθεσε την μεγάλη τιμή και παράλληλα μεγάλη ευθύνη να φιλοξενήσουμε το συγκεκριμένο συνέδριο, επιτρέποντας μας να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του οργανωτικού μέλλοντος των ποδοσφαιρικών ομάδων. Εύχομαι αυτό το συνέδριο να είναι ενδιαφέρον και παραγωγικό, δίνοντάς μας τη ευκαιρία να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ στον αγώνα βελτίωσης του οργανωτικού πλαισίου του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Αλλά και να μας επιτρέψει να κοιτάξουμε μπροστά και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε πιθανές διαρθρωτικές προκλήσεις στο άθλημα που όλοι λατρεύουμε»Πηγή: woop.gr