ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ίσως και νέοι υποβιβασμοί»

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 20:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ίσως και νέοι υποβιβασμοί»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, με ραδιοφωνικές του τοποθετήσεις κατέστησε σαφές πως θα υπάρξουν νέες διώξεις σε ομάδες μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ τόνισε πως υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν σύλλογοι.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, με ραδιοφωνικές του τοποθετήσεις κατέστησε σαφές πως θα υπάρξουν νέες διώξεις σε ομάδες μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ τόνισε πως υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν σύλλογοι.

Μιλώντας στο NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντωνακάκης τόνισε πως θα υπάρξουν νέες διώξεις σε ομάδες. Όπως διευκρίνισε θα είναι γύρω στις 15 ομάδες και οι διώξεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς υπάρχουν πολλά έγγραφα στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτές οι διώξεις να επηρεάσουν τα πρωταθλήματα καθώς οι κατηγορίες θα αφορούν δωροδοκίες αλλά και παράνομους στοιχηματισμούς.

«Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό», τόνισε, ενώ, για την υπόθεση του Ηρακλή, είπε: «Κακώς την έκρινε το διαιτητικό δικαστήριο, αφού δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα».

Ο Αντωνακάκης είπε:

Για το σημείο όπου βρίσκεται η έρευνα: «Η δική μας έρευνα βρίσκεται στην επεξεργασία όλων των στοιχείων και στη σύνταξη των κατηγοριών».

Για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φύσεως δυσκολίες, για αυτό και καθυστερήσαμε. Ένα σωρό έγγραφα, καταθέσεις μαρτύρων, εκθέσεις της UEFA».

Για τον αριθμό των ομάδων: «Έχουμε 15 ομάδες σε αυτή τη φάση! Είναι νέες ομάδες, που δεν έχουν διωχθεί. Όχι, δηλαδή, η Ηλιούπολη. Καμία από αυτές που είχαν διωχθεί. Πάντως, μιλάμε για δέκα… χαρτόκουτες, γεμάτες στοιχεία. Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα. Μιλάμε για μία πραγματικά ογκώδη δικογραφία».

Για το αν η ΕΠΟ… πιάστηκε απροετοίμαστη: «Εμείς (σ.σ. ο ίδιος και ο κ. Φάκος) είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρίες και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καθυστέρηση δεν αφορά τη δουλειά μας. Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, χρειάζεται, ίσως, ανακατατάξεις και διευκρινήσεις… Παράδειγμα: το διαιτητικό δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα την υπόθεση του Ηρακλή. Δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτά θα έπρεπε, μάλλον, να διευκρινιστούν πιο μπροστά. Δεν μπορούσε να αποφανθεί ως τριτοβάθμιο δικαστήριο».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να υποβιβαστούν ομάδες και να αλλάξουν τα πρωταθλήματα: «Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν και την ποινή του υποβιβασμού. Θα έχουμε ανακατατάξεις, αν και εφόσον, βέβαια, οι ομάδες που θα παραπέμψουμε, κριθούν ένοχες. Είναι και δύο, τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα».


Πηγή: Gazzetta.gr