ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2011, 23:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp
Είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και το απέδειξε για μία ακόμα φορά... Ο λόγος για την Ισπανία η οποία δεν είχε αντίπαλο κόντρα στη Γαλλία, έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάνοντας το ριπίτ, με σκορ 98-85.
Είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και το απέδειξε για μία ακόμα φορά... Ο λόγος για την Ισπανία η οποία δεν είχε αντίπαλο κόντρα στη Γαλλία, έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάνοντας το ριπίτ, με σκορ 98-85. Έτσι ισοφάρισε το ριπίτ της Γιουγκοσλαβίας ('95-'97), αν και η Σοβιετική Ένωση το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η Ισπανία αφού έσπασε την... κατάρα στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, κατάφερε να επαναλάβει το θρίαμβο της και πάλι

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι προσπάθησαν αλλά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ισπανών. Τα 15 λάθη των "τρικολόρ" ήταν καθοριστικά για το ματς, ενώ η Ισπανία ήταν πιο εύστοχη, ολοκληρώνοντας τελικά το ματς ποσοστό 55,6% στα σουτ εντός παιδιάς.
 
Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είχε για ένα ακόμα παιχνίδι πρώτο σκόρερ τον Ναβάρο που σταμάτησε στους 27 πόντους και ακολουθήθηκε από τους Πάου Γκασόλ και Καλντερόν που είχαν 17 πόντους έκαστος.


Πηγή: spor24.gr