ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H ΠΓΔΜ θέλει να διοργανώσει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 18:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H ΠΓΔΜ θέλει να διοργανώσει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ
Facebook Twitter Whatsapp
Στη «μάχη» της διεκδίκησης του προολυμπιακού τουρνουά του 2012 μπήκε και η ΠΓΔΜ, μετά την εξαιρετική πορεία της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατετάγη τέταρτη.
Στη «μάχη» της διεκδίκησης του προολυμπιακού τουρνουά του 2012 μπήκε και η ΠΓΔΜ, μετά την εξαιρετική πορεία της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατετάγη τέταρτη. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Ντέγιαν Λέκιτς, εξέφρασε την άποψη ότι το κράτος θα ενισχύσει την προσπάθεια σε οικονομικό επίπεδο, όταν αντιληφθεί ότι η ΠΓΔΜ είναι ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

«Θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνει η επιθυμία μας πράξη. Δεν θα είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι το κράτος θα μας βοηθήσει όταν καταλάβει ότι η χώρα μπορεί να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Λέκιτς.

Φαβορί για την άναληψη του προολυμπιακού είναι το Πουέρτο Ρίκο, αλλά η FIBA περιμένει να συγκεντρώσει όλες τις υποψήφιες χώρες και μετά να αναδείξει την διοργανώτρια.