ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαχλάς: «Δεν πίστευα στα μάτια μου για τις κατηγορίες εις βάρος του ΟΦΗ»

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2011, 12:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαχλάς: «Δεν πίστευα στα μάτια μου για τις κατηγορίες εις βάρος του ΟΦΗ»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm 94,6» για τη δίωξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και δήλωσε έκπληξη και οργή.
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm 94,6» για τη δίωξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και δήλωσε έκπληξη και οργή. «Εννοείται ότι μας προκαλεί εντύπωση αυτό που έγινε. Μόλις το είδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα, δεν γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους και δεν γίνεται να μας βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι. Δεν γίνεται χωρίς να σε ρωτούν να σου στέλνουν ένα χαρτί και να εμπλέκουν το όνομά σου. Δεν είμαστε σε καμία συνομιλία και δεν ακούγεται καν το όνομά μου. Είναι άσχημο να ακούγεται το όνομα σου σε μία δίωξη. Δεν έχω μπλεχτεί πουθενά και είμαι από τους πρώτους που ζήτησαν την κάθαρση. Αν είχαν αποδείξεις για δική μας εμπλοκή καλώς, αλλά με ποιο δικαίωμα μας βάζουν στον ίδιο κουβά χωρίς να ακουγόμαστε πουθενά»;

-Για το κατηγορητήριο:

«Δεν υπάρχουν κατηγορητήρια. Είναι το ίδιο με πριν. Ρώτησα κι έμαθα. Οι δημοσιογράφοι τα έχουν πριν από οποιονδήποτε. Δεν τα έχουμε εμείς και τα έχουν αυτοί. Δεν είναι κακό, αλλά πώς μπορείς να κατηγορείς κάποιον που δεν φαίνεται πουθενά; Με στενοχώρησε πολύ αυτό το γεγονός. Μπορεί να με κάλεσαν επειδή είμαι πρόεδρος στον ΟΦΗ, αλλά δεν γίνεται χωρίς στοιχεία να καλείς κάποιον».

-Για το αν έχει σχέση η παραίτησή του με το όλο θέμα, όπως είχε υπονοηθεί:

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Πού να ξέρω γιατί με κάλεσαν; Αν ήταν έτσι, έπρεπε να είχα φύγει την ίδια μέρα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και μόνο που ακούγεται κάτι τέτοιο είναι ντροπή για το πρόσωπό μου. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν. Φτάνουμε στο σημείο να έχουμε παίξει με την Ηλιούπολη και να μας κατηγορούν. Σαν πρόεδρος δίνω και την ψυχή μου για την ομάδα. Από την στιγμή που δεν είναι δική μου, δεν έχω κάποιο κέρδος, πέρα από την αγάπη και το μεράκι. Φτάνουν στο σημείο να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα. Δεν ακούγεται το όνομά μου πουθενά στην υπόθεση. Σιχάθηκα με το που το άκουσα. Αναρωτήθηκα γιατί ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ποιοι είναι ο ένοχοι και δεν γίνεται κάτι».

-Για τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε άμεσα η δίωξη αλλά μετά από 2-3 μήνες:

«Είναι λάθος προσέγγιση. Στην Ελλάδα ποτέ δεν βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και μετά είπαν ότι θα έχουν πρόβλημα ομάδες. Με εικασίες είναι λάθος να κυνηγάς κάποιον».

-Για το ότι κατηγορείται ως μεγαλομέτοχος:

«Αναφέρεται ότι είμαι μεγαλομέτοχος. Όποιος το ακούσει αυτό γελάει. Αυτοί που είναι φαίνονται στα χαρτιά. Εγώ απλά είμαι πρόεδρος. Πώς αποκαλείς στη δικογραφία ότι κάποιος είναι μεγαλομέτοχος χωρίς να έχει ούτε μία μετοχή; Είναι δυνατόν να είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι να τρελαίνεσαι και να γελάς μαζί. Να είχαν κάποιες ενδείξεις από άλλα χρόνια ή και από φέτος, τότε εντάξει. Εν τω μεταξύ όσα ακούγονται για ένα ματς του ΟΦΗ είναι για να χάσει η ομάδα. Μιλάμε για γελοία πράγματα».

-Για το αν τον είχε πλησιάσει ποτέ κανείς για να στήσει αγώνα:

«Ούτε σαν ποδοσφαιριστής μου είχε συμβεί, ούτε σαν πρόεδρος. Ουδέποτε ομάδα, ούτε πρόεδρος. Δεν είχα ποτέ καμία συνομιλία, ούτε καμία σχέση με πρόεδρο. Στη Football League με κατηγορούσαν ότι δεν πάω στα συμβούλια. Βρείτε μία ένδειξη ότι έχω κάνει κάτι. Ότι είχα στοιχηματίσει σε ένα ματς, να το δεχτώ. Ούτε η UEFA έχει αναφέρει τίποτα. Στο φάκελο που είχε στείλει δεν υπήρχε παιχνίδι του ΟΦΗ».

-Για τους λόγους για τους οποίους είχε παραιτηθεί:

«Η παραίτηση ήταν καθαρά για να μπουν άνθρωποι με μία οικονομική υπόσταση και να βοηθήσουν γιατί είχα πει άλλο Football League, άλλο Σούπερ Λίγκα. Στόχος ήταν να μπει κι άλλος κόσμος από την Κρήτη και να βάλει λεφτά για να σταθεί η ομάδα. Εγώ θέλω να ξαναγίνει ο ΟΦΗ η ομάδα που ήταν».