ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρεις ποδηλάτες στους Παραολυμπιακούς

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 19:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρεις ποδηλάτες στους Παραολυμπιακούς
Facebook Twitter Whatsapp
Τρεις προκρίσεις, δύο στους άνδρες και μία στις γυναίκες, εξασφάλισε η ελληνική ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως ενημέρωσε η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος.
Τρεις προκρίσεις, δύο στους άνδρες και μία στις γυναίκες, εξασφάλισε η ελληνική ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως ενημέρωσε η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος. Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή από την UCI, η χώρα μας καταλαμβάνει τρεις από τις συνολικά 225 προκρίσεις. Στους άνδρες, τα ελληνικά πεντάλ κατέχουν την 32η θέση μεταξύ 55 χωρών με 154 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες, βρίσκονται στην 21η θέση μεταξύ 32 χωρών με 172 βαθμούς.

Ήδη, βάσει της κατάστασης που εστάλη στις εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, έχουν «κλειδώσει» 211 θέσεις, ενώ οι εναπομείνασες 14 θα προκύψουν από κάρτες διημερούς επιτροπής (ελευθέρας) που θα δοθούν από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο αθλητές στο άθλημα της ποδηλασίας, με την έκτη θέση του Σταμάτη Κοτζιά στο αγώνα δρόμου (αντοχής) να αποτελεί και τη μεγαλύτερη -έως τώρα- διάκριση για τη χώρα μας.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr