ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Είδε τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο Γεραπετρίτης – Τι συζήτησαν

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:16
Εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Είδε τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο Γεραπετρίτης – Τι συζήτησαν
Facebook Twitter Whatsapp

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον «υπερσύμβουλο» της Ομοσπονδίας, Πετρ Φούσεκ είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινός τόπος της συνάντησης ήταν ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση που παρατηρείται τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οι προτάσεις της UEFA θα τεθούν υπόψη των ΕΠΟ και Super League και εάν δεν γίνουν δεκτές, τότε εκτίθεται όποιος κρατήσει αρνητική στάση, ενώ η πολιτεία είναι αποφασισμένη να θεσμοθετήσει ότι δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ κανείς στο παρελθόν δεν είχε τολμήσει τέτοια βαθιά τομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως έγραψε το Newpost,  η UEFA μέσα από το συμφωνητικό που θα υπογραφεί, θα παρέχει τεχνική βοήθεια σε όλα τα θέματα: οργανωτικά ποδοσφαίρου, βία, χειραγώγηση, διαιτησία, κλπ, τα οποία η κυβέρνηση θα τα φέρει στη Βουλή ως νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στο θέμα της διαιτησίας μάλιστα, πρόθεση είναι να υπάρξει ανεξαρητοποίησή της και πλήρης αυτονόμησή της από την ΕΠΟ, με επικεφαλής Ευρωπαίο, διακεκριμένο παράγοντα του ποδοσφαίρου. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία. Μέρος του προβλήματος είναι και η ίδια η ΕΠΟ, η οποία όπως φάνηκε και στις συζητήσεις στην Ελβετία, δεν έχει καταφέρει να ανασχέσει τη διολίσθηση του ποδοσφαίρου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα έλθουν προτάσεις που θα αφορούν τις αρμοδιότητες και τον τρόπο εκλογής των μελών της.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr