ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύβος ερρίφθη: Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2020, 15:34
Κύβος ερρίφθη: Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κορωνοϊός έφερε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξάγονταν φέτος το καλοκαίρι και τη μετάθεσή τους το 2021 συναποφάσισαν η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, λόγω της παγκόσμιας έξαρσης του νέου κορωνοϊού.

Σήμερα το μεσημέρι, ο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχαν τηλεδιάσκεψη, αποφασίζοντας τη μετάθεση τους για το καλοκαίρι του 2021.

Οι τρεις άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά μετά την ειλημμένη απόφαση αρκετών χωρών να μην στείλουν αθλητές στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι, για να φτάσουν στην απόφαση να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Σίνζο Άμπε (Ιάπωνας πρωθυπουργός), του Τόμας Μπαχ (πρόεδρος της ΔΟΕ) και του Γιοσίρο Μόρι (πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής) ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε και η πρόθεση της Ιαπωνίας να συναινέσει στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μία απόφαση που έλυσε τα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ, για να προκύψει και η επισημοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «μπορεί να γίνει αναπόφευκτη εάν η πανδημία συνεχίσει να εξαπλώνεται κατά τρόπο που καθιστά ανέφικτο να γίνει η διοργάνωση υπό ασφαλείς συνθήκες», παραδέχθηκε προχθες για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.

Προ ημερών, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

 Μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ακολούθησε και η επίσημη τοποθέτηση από της ΔΟΕ, που έκανε γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβάλλονται, πλην όμως δεν πρόκειται να διεξαχθούν μετά το καλοκαίρι του 2021, όπως μεταδίδει το sportdog.gr.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις