ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τροπολογία: Το τελευταίο δίμηνο του 2020 οι εκλογές σε ΕΠΟ, ΕΟΚ – Τέλη Αυγούστου σε διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2020, 17:52
Τροπολογία: Το τελευταίο δίμηνο του 2020 οι εκλογές σε ΕΠΟ, ΕΟΚ – Τέλη Αυγούστου σε διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Τι περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσε. Επίσης, άλλη διάταξη αφορά στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια από 24% στο 13%.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μετατεθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία ειδικά για το έτος 2020 οι εκλογές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών θα διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, δηλαδή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει:

«Ειδικά για το έτος 2020 οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Συνεπώς, οι εκλογές στην ΕΠΟ, που ήταν να πραγματοποιηθούν στις 9 Οκτωβρίου, αναγκαστικά θα μετατεθούν για έναν μήνα μετά.

Επίσης, άλλη διάταξη αφορά στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια από 24% στο 13%.

Κατά τα άλλα, από το βήμα της βουλής ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε πως το πολυαναμενόμενο αθλητικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση στα τέλη Αυγούστου και θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών, από το οποίο θα εξαιρεθεί η ΕΠΟ -όπως δημόσια έχει πει ο Λευτέρης Αυγενάκης- καθώς προσκρούει στο αυτοδιοίκητο.