ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βγήκε από την Εντατική του νοσοκομείου Λαμίας ο Κουφοντίνας - Η κατάσταση της υγείας του

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2021, 13:42
Βγήκε από την Εντατική του νοσοκομείου Λαμίας ο Κουφοντίνας - Η κατάσταση της υγείας του
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σε θάλαμο - κελί του νοσοκομείου Λαμίας θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο πολυϊσοβίτης, που βγήκε από την Εντατική.

Βγήκε το μεσημέρι της Τρίτης από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας ο πολυϊσοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είχε κάνει απεργία πείνας διάρκειας 65 ημερών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του γενικά καλή και θα συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί τη νοσηλεία του στο θάλαμο - κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

Την Κυριακή, οι γιατροί επιλογής του εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, παρόλο που σταμάτησε την απεργία πείνας.

«Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας διάρκειας 65 ημερών, έχει ξεκινήσει η σταδιακή και προσεκτικά σχεδιασμένη επανασίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα και έχουν συμπληρωθεί επτά ημέρες αυτής της διαδικασίας. Έχουμε συνεχή επικοινωνία και συνεχή ενημέρωση από τους συναδέλφους εντατικολόγους, οι οποίοι μας πληροφόρησαν για την ομαλή μέχρι στιγμής πορεία επανασίτισης και την απουσία επιπλοκών μέχρι τώρα, όπως από το καρδιαγγειακό ή το αναπνευστικό, δεδομένου ότι ο απεργός πείνας τοποθετείται στους υψηλού κινδύνου ασθενείς για εμφάνιση συνδρόμου επανασίτισης» ανέφερε η ανακοίνωση των γιατρών της επιλογής του, Θοδωρή Ζδούκου και Κατερίνας Ντουζέπη.

Και συνεχίζαν: «Η κατάσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, αφού λόγω της σημαντικού βαθμού απώλειας μυϊκής μάζας, η κινητοποίησή του είναι δυσχερής και χρειάζεται να υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός και λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματός του. Η καθημερινή παρακολούθηση ηλεκτρολυτών, ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, παράλληλα με τον υπολογισμό των προσλαμβανόμενων θερμίδων, είναι απαραίτητα για την ομαλή του αποκατάσταση. Η αποκατάστασή του θα είναι πολύμηνη και χρήζει το ίδιο προσεκτικής διαχείρισης και μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθούν μόνιμες και χρόνιες βλάβες.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά τη διαδικασία επανασίτισης είναι λοιμώξεις, υπόταση, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η γρήγορη κινητοποίησή του και φυσιοθεραπεία, ώστε να μην παραμένει κατακεκλιμένος με τον κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr