current views are: 2

1 Απριλίου 2019
Δημοσίευση09:48

Τα μπικικίνια του Μεγαλέξανδρου

Δημοσίευση 09:48’

Εγώ το έχω πει εδώ και πολύ καιρό:
Αντίσταση δε γίνεται μόνο με σημαίες και ταμπούρλα! Ούτε και με τραγούδια, με Μακεδονία ξακουστή και δε συμμαζεύεται. Άμα θέλουμε να κάνουμε αντίσταση στη συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κινηθούμε δραστικά. Τέρμα η γκρίνια, η μουρμούρα και το δάκρυ στην άκρη του ματιού. Η κατάσταση απαιτεί χατζάρα!

Έρχεται ας πούμε ο τουρίστας ο Σκοπιανός (ο Βορειομακεδόνας, αν προτιμάτε) το καλοκαίρι στη Χαλκιδική, γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Απλώνει την αρίδα στην ξαπλώστρα, βάνει στο γιουτούμπι τσίτα τα χάλκινα, ζητάει καφέ. Τι κάνεις εσύ που είσαι πατριώτης και ελληνόψυχος; Ροχάλα ρε φίλε στο φρέντο και στον καπούτσινο, να την απολαύσει ως την τελευταία γουλιά. Να πει κι ευχαριστώ το κτήνος, ο κατσαπλιάς, ο κατσικοκλέφτης που λένε και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Έτσι με τα σκουλήκια τους Σκοπιανούς, σε χλωρό κλαρί μην τους αφήσουμε. Το κάλυμμα απ’ τη λεκάνη της τουαλέτας να μένει μονίμως κατεβασμένο, να μάθουν οι καριόληδες, που θέλουν και υγιεινή. Κι όταν ζητάνε εντομοαπωθητικό να τους δίνουμε σκάρτο, τζούφιο, να τους μασουλήσουν τα κουνούπια και οι σκνίπες (σαν τη Χαλκιδική δεν έχουν!), να γίνουν διάτρητοι σαν το κέντημα της γιαγιάς. Κι όποτε μας δίνουν τα λεφτά τους, τα ρέστα να τα περνάμε πρώτα μια βόλτα απ’ τη μασχάλη για να ρουφήξουν γνήσια μπίχλα, ελληνική. Να μάθουν οι αλητήριοι πόσο τους περιφρονούμε και πόσο ανάγκη δεν τους έχουμε!

Ρε, το δηλώσανε ανοιχτά από το Επιμελητήριο:
Για επιχειρηματίες κολαούζους έψαχνε ο Τσίπρας μπας και τον συνοδέψουν στα Σκόπια, για να στήσει επικοινωνιακό πανηγυράκι εις βάρος της πατρίδας μας. Κι από τα πενήντα ένα μέλη του οργάνου, ένας πήγε μαζί του κι αυτός δεν άκουσε τι του είπαν. Αλλιώς θα ήταν ομόφωνη η αποχή, συμπαγές το μέτωπο και αραγές, μπετόν αρμέ που λένε και οι εργολάβοι.

Και τι σημασία έχει δηλαδή που θα συμμετέχουν στο Φόρουμ των Σκοπίων η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΣΦΑ, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, η PROMETHEUS GAS, η INTRAKOM, η ΓΕΚ, η ΤΕΡΝΑ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ο ΑΚΤΩΡ, η ΣΙΔΕΝΟΡ, ο ΤΙΤΑΝ κι άλλες ογδόντα επιχειρήσεις; Τι σημασία έχει όταν υπάρχουν πραγματικοί αντιστασιακοί στη Βόρεια Ελλάδα; Αλλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό τα γίδια της αντεθνικής προπαγάνδας…

Που να καταλάβουν πόσο διαβρώνουν οι τουριστικοί πράκτορες το φρόνημα των γειτόνων, πόσο το υπονομεύουν, στέλνοντας Έλληνες περιηγητές βορείως των συνόρων; Πάει ο δικός μας εκεί, τον βλέπει ο κατσικοκλέφτης, να πέσει να πεθάνει είναι. «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ, Σκοπιανέ», σκέπτεται και βουρκώνει. Περνάνε από μπροστά του οι ελληνόψυχοι φορτωμένοι ψώνια και καλούδια και τρέμουνε τα πόδια του. Ν’ ανοίξει η γη να τον καταπιεί θέλει, να μην τον ξαναδεί ο ήλιος ποτέ. Κατευθείαν στη σλιβοβίτσα καταφεύγει, μπας και ξαναβρεί ένα ελάχιστο έστω τμήμα απ’ το κουράγιο του.

Και βρέθηκαν άνθρωποι ρε φίλε που τους κακολόγησαν τους πατριώτες του Επιμελητηρίου, αντί να ζητήσουν άγαλμα εδώ και τώρα. Στην παραλία της Σαλονίκης, δίπλα στον Μέγα Αλέξανδρο, με το χέρι απλωμένο να δείχνει προς τη Γευγελή. Εκεί που γράφονται οι νέες εποποιίες του έθνους, πάνω απ’ τη ρουλέτα και την πράσινη τσόχα. Βάλτε να πάνε, πήγανε, η ελληνιστική εποχή δεν πέθανε με τους Πτολεμαίους!


σχετικα αρθρα