current views are: 2

4 Απριλίου 2019
Δημοσίευση09:54

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια!

Δημοσίευση 09:54’

ΟΚ, βαπόρι για τα Σκόπια ούτε σε τραγούδι του Νταλάρα δε γίνεται, αλλά καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Κάπως έπρεπε να μοντάρω στον τίτλο το γεγονός ότι αναλαμβάνει η μαμά Ελλάς την επιτήρηση του εναέριου χώρου σε αυτή τη χώρα που κάποτε την αποκαλούσαμε Πουγουδουμού και τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία. Γιατί δεν έχουν αυτοί αεροπλάνα πολεμικά και κάποιος πρέπει να κάνει τα κουμάντα υπεράνω των εδαφών τους. Μην μπαινοβγαίνει όποιος γουστάρει έτσι για πλάκα, όπως κάποτε ο θρυλικός Θωμάς Βρακάς που είχε μπουκάρει στο FIR Αλβανίας και πέταγε προκηρύξεις «Μπερίσα και Μέξι, θα φύγετε πριν φέξει». Φαντάσου δηλαδή να πάρει κάνα μονοκινητήριο, απ’ αυτά με τους έλικες ο Βελόπουλος και να ρίχνει τρικάκια «Ζόραν, Ζόραν θα κολλήσεις ψώραν»!

Όλα αυτά βέβαια γίνονται λόγω ΝΑΤΟ, δεν γίνονται κουτουρού και λάιτ, έτσι του κάρφωσε του Ζάεφ, ξύπνησε ένα πρωί και είπε ότι εγώ τον εθνικό εναέριο χώρο δεν θα τον δώσω στους Σέρβους, δεν θα τον δώσω στους Βούλγαρους, δεν θα τον δώσω στους Αλβανούς, δεν θα τον δώσω στους Ρώσους καν, στα Ελληνάκια θα τον δώσω που έχουν και κλασικό προφίλ. Είναι σαφές και προφανές ότι έχει βάλει το χεράκι της η ΒορειοΑτλαντική συμμαχία και αυτοί που έχουν το πάρει το πάνω χέρι στη ΒορειοΑτλαντική συμμαχία και δίνουν εντολές δεν είναι τίποτις μπαταξήδες που δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους ή κάτι χώρες ανάλαφρες με στρατό της πλάκας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας…

Άρα είμαστε τσάτσοι των Αμερικάνων, θα διαπιστώσει εκείνος συμμαθητής από το Λύκειο που ήταν πάντοτε πρώτος στα μαθήματα και πρώτος στον αγώνα. Μάλιστα είμαστε τσάτσοι των Αμερικάνων θα τους απαντήσω εγώ, αλλά δεν θυμάμαι και καμιά περίοδο που να τους κλάναμε στη μούρη. Ακόμη και στις πιο ένδοξες στιγμές του Αντρέα Παπανδρέου, οι βάσεις δεν πήγαν ποτέ περίπατο και μην μιλήσω τώρα για τον Κώστα Σημίτη, τον θρύλο της εθνικής αντίστασης, που μόνο την κατουρημένη ποδιά του Κλίντον δεν φίλησε με αφορμή τα Ίμια. Δεν είναι εύκολο να πας κόντρα στην Ουάσιγκτον, ιδίως τη στιγμή που έχεις ένα γείτονα με εβδομήντα εκατομμύρια κόσμο να προσφέρεται ως κρέας για τα κανόνια και με χιλιάδες επί χιλιάδων υδάτινα και χερσαία σύνορα για φύλαξη στην Ανατολή.

Δηλαδή πας, αλλά απαιτούνται και κάποιες προϋποθέσεις. Θες πλήρη εθνική ανεξαρτησία πουλάκι μου, θες να κάνεις ο,τι γουστάρεις και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα, θες να στείλεις στο διάολο τις συμμαχίες με κράτη (Μπίμπι, σε σένα το λέω!) που δεν διακρίνονται για τις ευαισθησίες τους και καταπιέζουν κόσμο; Εντάξει, σε ακούσαμε. Ο στρατηγός Ξανθάκης έχει τη συνταγή:

* Θα κάνει δέκα παιδιά κάθε Ελληνίδα.
* Θα γίνει η θητεία η στρατιωτική πέντε χρόνια και
* Θα δίνουμε το μισό Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν για οπλικά συστήματα.

Έτσι μάλιστα, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Αστακός θα γίνουμε, θα έχουμε και κόσμο να πολεμήσει, θα μεταμορφωθούμε σε Ράμπο όλοι, ποιος θα μας κουνηθεί; Το γεγονός ότι θα τρώμε χόρτα αλάδωτα ωσότου εφαρμοστεί το αλάνθαστο σχέδιο και θα σκουπίζουμε τον κώλο μας με μολόχες, είναι μια μικρή μόνο λεπτομέρεια που μπορούμε εύκολα να υπερβούμε. Υπεράνω όλων άλλωστε η πατρίς, υπεράνω όλων το έθνος!


σχετικα αρθρα