current views are: 2

26 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση15:05

Από τον Καρανίκα στον Πιπίνη…

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγαν επιλογές που προκαλούν προβληματισμό

Δημοσίευση 15:05’
αρθρο-newpost

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγαν επιλογές που προκαλούν προβληματισμό

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνεργάτες αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους. Το ίδιο και ο σημερινός.

Κι όμως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος απέφυγαν επιλογές που προκαλούν προβληματισμό- ή μάλλον, γέλωτες και θυμηδία:

Ο Τσίπρας είχε σύμβουλο τον Καρανίκα (γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού στην Γραμματεία του πρωθυπουργού) και ο Μητσοτάκης όρισε τον Πιπίνη σύμβουλο για θέματα Λατινικής Αμερικής!

Ο Καρανίκας έβλαψε όσο λίγοι τον Τσίπρα. Όχι τόσο για τους ύμνους προς την Μενεγάκη, όσο για το αποτύπωμα ενός ημιμαθούς που παραδίδει μαθήματα προοδευτισμού αλαζονικώ τω τρόπω. Συσκευασμένες κοινοτοπίες, ιδεοληψίες  και χαζολογήματα που αδικούν και την Αριστερά και την έννοια της προόδου.

Λένε ότι ο Τσίπρας λειτούργησε ελεητικά στην περίπτωση Καρανίκα: πήρε ένα φίλο απ΄τα παλιά-«λαϊκό παιδί και έμπιστος άνθρωπος»- και τον αποκατέστησε, μιας και ήταν αδιόριστος εκπαιδευτικός και έτρεχε από δουλειά σε δουλειά για το μεροκάματο (προς τιμήν του αυτό, βέβαια).

Όμως η θέση δίπλα στον πρωθυπουργό της χώρας είναι θέση ευθύνης. Απαιτεί εγνωσμένες ικανότητες και συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς. Ο Καρανίκας δεν διακρίθηκε σε τίποτε από αυτά. Είχε γεμίσει τον τόπο με ανορθόγραφες  παρεμβάσεις, ως επι το πολύ ιλαρές , προκαλώντας εκνευρισμό και θυμηδία ακόμη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Μητσοτάκης συνέλαβε την φαεινή ιδέα για τον Πιπίνη, δεν είχε διαβάσει-ούτε νοιάστηκε, πιθανώς- για όσα καταμαρτυρεί στον εκλεκτό του πρωθυπουργού ο παλιός διευθυντής ενημέρωσης του Μέγκα, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Μιλάμε για ζητήματα που αφορούν αμιγώς επαγγελματικά ζητήματα.

Το ότι ο Πιπίνης υπήρξε θαυμαστής του Ούγο Τσάβες, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αργότερα, αναθεώρησε τις απόψεις του-όπερ θεμιτόν, φυσικά. Όμως ελέγχεται για μεταφορά και διασπορά φημών και ψευδών ειδήσεων, που έθετε σε κυκλοφορία η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Αν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να ενημερωθεί επ αυτού διαβάζοντας ένα ενδιαφέρον άρθρο του Αρη Χατζηστεφάνου (info war.gr). Τα συγκεκριμένα στοιχεία και οι απτές αποδείξεις, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ποιότητα της δουλειάς και τις στοχεύσεις του Πιπίνη.

Δεν είναι γνωστό με ποια κριτήρια ο Μητσοτάκης προέβη στην συγκεκριμένη επιλογή ούτε τι ακριβώς εκτίμησε από την εν γένει παρουσία του συγκεκριμένου συναδέλφου. Μπορεί πάντως να απευθυνθεί σε γνωστούς δημοσιογράφους, φίλα προσκείμενους στο κόμμα και την κυβέρνηση του, και να ζητήσει τη γνώμη τους για την  επιλογή του…

Αναγκαίο ακροτελεύτιο, μιας και περισσεύουν οι ανοησίες και η καχυποψία: Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον Καρανίκα και τον Πιπίνη. Ούτε τους γνωρίζω προσωπικά ουτε καθ΄οιονδήποτε τρόπο με έχουν βλάψει ή ενοχλήσει. Και  παρ ότι ad personam η κριτική, δεν αφορά  τόσο τα πρόσωπα όσο το φαινόμενο.


σχετικα αρθρα