current views are: 9

14 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση09:00

«Τρώνε από τα έτοιμα», λένε και κλαίνε

Μπορούν να κάνουν τον αναστοχασμό και την περισυλλογή τους, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους.

Δημοσίευση 09:00’

Μπορούν να κάνουν τον αναστοχασμό και την περισυλλογή τους, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους.

Μάλλον, στην Κουμουνδούρου βάλθηκαν να μας τρελάνουν ή αυτοτολάρονται.

Δικαίωμα τους είναι, να θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν κατά την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης.

Μπορούν να κάνουν τον αναστοχασμό και την περισυλλογή τους, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους.

Άλλωστε ακόμα δεν έχουν βρει το αντιπολιτευτικό τους βήμα, θα μου πείτε αναζητούν το πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα. Αλλά λέει ο αρχηγός, άλλα ο γραμματέας και διαφορετικά ακούς από αυτούς που είναι πάνω στη «γέφυρα».

Διαβάζεις τις τοποθετήσεις του κ. Τζανακόπουλου κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου βου΄, γιατί ο άλφα είναι ο κ. Τσακαλώτος, και νομίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε ποτέ…Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, ακόμα εκπαιδεύεται με την κάμερα και πότε θα κάνει δηλώσεις.

Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν τον Αλέξη Τσίπρα;

Τουλάχιστον πρέπει.

Την ίδια ώρα, παρακολουθώ κάποιους που ξαναζεσταίνουν τη σούπα -συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης και εταιρειών δημοσκοπήσεων. Το καλύτερο είναι να μην επαναφέρουν και πάλι αυτή τη βολική θεωρία γιατί καήκαν για τα καλά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.  

Ακούμε, λοιπόν, από τον κ. Τζανακόπουλο τον βου’, για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, για το άσυλο, για τις μωρομάνες, για το κράτος της δεξιάς και άλλα ωραία. Φωνάζει για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ότι τις χαρίζει η κυβέρνηση στους πλούσιους!

Καλά κάνει ο άνθρωπός, αυτά θωρεί σημαντικά αυτά λέει, με τον τρόπο που τα λέει…

Στη συνέχεια, όμως έρχονται, οι δημοσκοπήσεις και σου ακυρώνουν όλο το αντιπολιτευτικό αφήγημα.

Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με την Opinion Poll πάνω από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ και για τα Εξάρχεια  και τη διάλυση των καταλήψεων.

Σε άλλο γκάλοπ της Metron Analysis, σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η χώρα κινείται τώρα προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ θετική εντύπωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ στο 35% του κοινού του ΣΥΡΙΖΑ  και προσέξτε το 23% απαντά αρνητικά και το 41% ουδέτερα.

Πάμε στο άλλο αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα».

Ακούγεται περίεργα, αφήστε που το λένε και κλαίνε. Και εξηγούμαι, αφού ήταν από τα έτοιμα και αφού είχαμε έτοιμα γιατί δεν τα έδωσαν αυτοί στον κόσμο που ασφυκτιούσε από την υπερφορολόγηση;

Ποιος φταίει που δημιούργησαν έναν συνδυασμό υψηλών φορολογικών συντελεστών και υψηλών εισφορών; Οδηγώντας σε κατάσταση εξόντωσης τη μεσαία τάξη από αυτό το οικονομικό και ασφαλιστικό μείγμα.

Με την ενοποίηση των κανόνων ασφάλισης, που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου, που τότε διαφημιζόταν ως μεταρρύθμιση καταδικάστηκαν και οι  αυτοαπασχολούμενοι. Γεγονός που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε βραχνά για την οικονομία. Μετά μας διαφήμισε η τότε κυβέρνηση την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά συνέχισε να δίνει επιδόματα χωρίς να εξηγεί σε όλους αυτούς που είχε υπερφορολογήσει γιατί δεν έπαιρναν τα λεφτά τους πίσω καθώς η κρίση είχε περάσει, σύμφωνα πάντα με το τότε κυβερνητικό αφήγημα.

«Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται, ο Θεός γελάει και όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός ξεκαρδίζεται στα γέλια», στη συγκεκριμένη περίπτωση το εκλογικό σώμα θύμωσε. Γιατί, προφανώς, οι σχεδιασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο και να εξαγγέλλει θετικά μέτρα σταδιακά και να υπόσχεται μελλοντικά, αποδομώντας το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά στις Ευρωεκλογές έπεσε ο «ουρανός στο κεφάλι τους» και δεν πρόλαβαν.  

Και έμειναν με το «η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα»…

Και συνεχίζουν με γκρίνια και απογοήτευση, μα θα μπορούσαμε και εμείς να τα υλοποιήσουμε, καθώς ήμασταν έτοιμοι.. Εδώ είναι που ανοίγει μια συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Κυριάκος;

Και μάλιστα την ώρα που έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ότι ο Μητσοτάκης ήρθε για να κόψει, να απολύσει και να επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα. Βέβαια για το τελευταίο θα περιμένουμε αλλά επί του παρόντος φαίνεται να τους διαψεύδει.  

Για αυτό σας λέω, «Τρώνε από τα έτοιμα», λένε και κλαίνε … 
 
 


σχετικα αρθρα