current views are: 11

11 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση10:26

Μάγκας, Δάγκας, Λιάγκας

Όταν ο χαβαλές μετατρέπεται σε καφρίλα

Δημοσίευση 10:26’

Όταν ο χαβαλές μετατρέπεται σε καφρίλα

Σε κάθε κατάσταση δύσκολη, υπάρχει μία και μοναδική συνταγή για να καταλάβεις τον άλλο:
Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του!

Αυτό που λένε οι Αμερικάνοι «περπάτα ένα μίλι στα παπούτσια του μέσα». Για να πάρεις χαμπάρι δηλαδή τι ζόρι και τι κουπί τραβάει. Και ύστερα να το ανοίξεις το στοματάκι σου και να πεις τις σοφίες σου…

Πράγμα το οποίο δεν έπραξαν ούτε ο Γιώργος Λιάγκας ούτε το πάνελ του, όταν αποφάσισαν να κάνουν πλάκα με την φοιτήτρια στην πλάτη της οποία εκσπερμάτωσε ένας σιχαμένος ηλίθιος. Δεν μπήκαν στη θέση της ούτε για ένα γαμημένο δευτερόλεπτο, δεν φόρεσαν τα παπούτσια της, δεν κατανόησαν ούτε κατ’ ελάχιστον τον φόβο της ή την αναστάτωσή της. Υλικό για χαβαλέ ψάχνανε και υλικό για χαβαλέ βρήκανε. Και το ξεφτιλίσανε εντελώς, λες και χαχάνιζαν για κάποιο γεγονός που αφορούσε εξωγήινους και όχι τους διπλανούς μας. Το ξεφτιλίσανε σαν να μην υπήρχε αύριο.

Όμως υπήρχε αύριο, όπως υπήρχαν και δικηγόροι. Τα κανάλια είναι εξοπλισμένα με νομικά τμήματα και σίγουρα δόθηκαν οι σχετικές συμβουλές μετά απ’ το κύμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης που ξέσπασε τόσο στα ορθόδοξα media όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ζητείστε συγγνώμη τώρα, για να αποφύγουμε τα μπλεξίματα». Και βγήκαν ο Λιάγκας με την κουστωδία του να απολογηθούν. Με λόγια μασημένα βεβαίως, μιας και απ’ το στόμα αυτών των πλασμάτων ενός ανώτερου Θεού η λέξη «συγγνώμη» δεν βγαίνει και τόσο εύκολα. Με λόγια μασημένα και ξινίλα άφθονη…

Και κάπου εκεί τελειώνει το στόρι το τηλεοπτικό και αρχίζει η ευθύνη του Ραδιοτηλεοπτικού. Του εποπτικού οργάνου δηλαδή των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων, που υποτίθεται ότι την ψάχνει με όλα όσα συμβαίνουν στο σύμπαν των ερτζιανών. Και παραλαμβάνει καταγγελίες του τύπου:

Θέμα Αντικειμένου Καταγγελίας:
Υποβάθμιση ποιότητας
Χυδαίος (μη ευπρεπής) Λόγος
Υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/ απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς, προσβολή/αναφορά σε ιδιωτικό/οικογενειακό βίο)
Εξύμνηση έκνομης συμπεριφοράς
Προσβολή προσωπικότητας

Το που εμπίπτουν ακριβώς ο Λιάγκας και η κομπανία του το αφήνω στην κρίση σας, μεγάλα παιδιά είσαστε μια χαρά βγάζετε συμπεράσματα. Εκείνο όμως που θέλω να πω για το ΕΣΡ, είναι ότι δεν αποτελεί πια και την πιο ευκίνητη ανεξάρτητη αρχή στο ντουνιά. Πρώτον διότι παρέλαβε πολυάριθμες υποθέσεις από το παρελθόν που είχαν ξεχαστεί στα συρτάρια και προσπαθεί εδώ και καιρό να τις φέρει εις πέρας και δεύτερον γιατί απώλεσε προ μηνών το πιο δραστήριο στέλεχος του. Τον αντιπρόεδρό του δηλαδή Ροδόλφο Μορώνη, που ήταν η κινητήρια δύναμη του οργάνου. Έκτοτε τσουλάει μεν το πράγμα, αλλά δεν τσουλάει στους ίδιους ρυθμούς.

Να προσθέσω επίσης ότι είναι υποστελεχωμένο το Ραδιοτηλεοπτικό, οπότε δεν μπορεί να ανεβάσει ταχύτητες και τόσο εύκολα. Και αν είναι να τρέξει επειγόντως κάποιες υποθέσεις, πρέπει ν’ αφήσει πίσω κάποιες άλλες οπότε ανακύπτουν ζητήματα συμφερόντων και προτεραιοτήτων, ελληνικά κουλουβάχατα με δυο λόγια και άντε βγάλε άκρη φιλαράκι.

Στο δια ταύτα όμως. Στο δια ταύτα, αν θέλουμε να μιλάμε για οργανωμένη κοινωνία και όχι πουτανάδικο, πρέπει οι βλακείες του Λιάγκα και των ομοίων του να τύχουν απαντήσεως. Με την ελπίδα ότι το ΕΣΡ θα καταφέρει να συντονιστεί και να μην αφήσει το στόρι να χρονίσει…

Υ.Γ.: Μαθαίνω ότι «έπεσε» η σελίδα καταγγελιών του Ραδιοτηλεοπτικού. Μακάρι να ήταν από φόρτο και όχι από ευθυνοφοβία.


σχετικα αρθρα