current views are: 14

28 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση10:13

Ο ΠΑΟΚ και ο νέος εθνικός διχασμός

Πρώτες σκέψεις για την ανεξήγητη εισήγηση της ΕΕΑ

Δημοσίευση 10:13’

Πρώτες σκέψεις για την ανεξήγητη εισήγηση της ΕΕΑ

Θυμάστε εκείνη την παλαιά διαφήμιση; Νομίζω ότι ήταν για αποσμητικό, για άρωμα, για κολόνια, για κάτι ευώδες πάντως. Και κατέληγε ως εξής:
«Για τον άνδρα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ».

Έτσι ακριβώς και ο Ταγίπ!
Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ, όταν σπεύδουμε από μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας…
Βλέπε την χθεσινή εισήγηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να αποβληθούν από το πρωτάθλημα της σουπερλίγκας ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Για τους Ακρίτες για παράβαση στο μετοχολόγιο και για πολυιδιοκτησία και για το Δικέφαλο για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας, μόνο.

Αλλά δεν είναι το θέμα μας εκεί.
Το θέμα μας είναι ότι κάποια εξυπνοπούλια σπεύδουν να χωρίσουν την Ελλάδα. Προσωπικώς το περίμενα ότι θα συμβεί με το μεταναστευτικό και το είχα γράψει κιόλας εδώ στο Newpost. Αλλά με πρόλαβε ο πρωτοβουλιακός Αυγενάκης…

Και τώρα;
Τώρα πάμε μια βολτίτσα στο παρελθόν για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνει διχασμός από το ποδόσφαιρο. Αντιγράφω από την ιστοσελίδα vissini.gr:
«Τετάρτη 16 Μαρτίου 1988, ώρα 13:10 το μεσημέρι. Ένα αόρατο χέρι κινεί τους Λαρισαίους που χωρίς προσχέδια και προσυγκεντρώσεις ξεχύνονται στους δρόμους. Χιλιάδες λαού δημιουργούν ένα συγκλονιστικό παλλαρισαϊκό συλλαλητήριο, που όμοιο του δεν έχει να παρουσιάσει η ιστορία. Ούτε οι κορυφαίες πολιτικές συγκεντρώσεις με τους ξενόφερτους οπαδούς, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το μέγεθος και το πάθος της λαϊκής αυτής εξέγερσης.
Η εθνική οδός μπλοκάρεται, το ίδιο και οι σιδηροδρομικές γραμμές. Η Ελλάδα κόβεται στα δύο. Η πιο μεγάλη ποδοσφαιρική αδικία, που αφαιρούσε από την ΑΕΛ 4 βαθμούς, στα γραφεία και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, έπαιρνε την πρώτη δυναμική απάντηση της Λάρισας.
Πέμπτη 17 Μαρτίου Η Λάρισα παραμένει αποκλεισμένη για δεύτερη μέρα. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής για την “υπόθεση Τσίγκωφ” κορυφώθηκε. Η πόλη νέκρωσε. Κάθε δραστηριότητα σταμάτησε. Ερήμωσαν τα εργοστάσια, έκλεισαν τα γραφεία και τα καταστήματα. Ταυτόχρονα πέντε τραίνα «αιχμάλωτα» έχουν αποκόψει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Στις 11 το πρωί ένα ανθρώπινο ποτάμι από χιλιάδες Λαρισαίους πλημμύρισε ορμητικά την Κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους, φωνάζοντας παθιασμένα και τραγουδώντας. Κύρια συνθήματα: “Κάτω τα χέρια από την ΑΕΛ” και “Η αδικία δεν θα περάσει”. 
Δώδεκα περίπου η ώρα κι αυτό το ανήσυχο και αποφασισμένο ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε προς την έξοδο της πόλης. Μία πορεία μήκους 4 χιλιομέτρων έστελνε στους τότε κρατούντες τα πρώτα μηνύματα».

Για την περιβόητη υπόθεση Τσίγκωφ είχαν γίνει όλα τα ανωτέρω, όταν είχε βρεθεί ντοπαρισμένος ο Βούλγαρος παίκτης της ΑΕΛ και είχαν αφαιρεθεί τέσσερεις βαθμοί από την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου, που πήγαινε τραίνο για τίτλο. Και βρέθηκε η Ελλάδα με εσωτερικά σύνορα επί 36 ώρες!

Επειδή όμως τότε είχαμε Αντρέα να κάνει τα κουμάντα, βγήκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σήφης Βαλυράκης, τροποποίησε τον κανονισμό, δόθηκαν πίσω οι βαθμοί στη Λάρισα και συνεχίστηκε κανονικά η πορεία της προς το πρωτάθλημα. Οπότε απεφεύχθη ο εθνικός διχασμός.

Βάλτε τώρα στη Θέση της Λάρισας το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας, βάλτε ότι πρόκειται για μπαλωθιά υποβιβασμού και όχι για απλή απώλεια τίτλου και υπολογίστε για τι πυρηνική βόμβα μιλάμε. Ε ναι, αυτή την ώρα ακριβώς έχει σκιστεί στο γέλιο ο Ταγίπ, στα γόνατα έχει πέσει και δεν μπορεί να κρατηθεί απ’ τα χάχανα. Τέτοια κορόιδα πουθενά δεν θα ξαναβρεί…

Υ.Γ.: Διόλου τυχαία η πρόθεση ανεξαρτητοποίησης Ζαγοράκη. Πρώτη ρωγμή στο αρραγές κυβερνητικό μέτωπο. Άουτ οφ νόγουεαρ, που λένε και στο Κολάμπια!

 

 


σχετικα αρθρα