VOICES

Δεν θα γίνουμε σοφότεροι με τις ηχογραφήσεις, αλλά θα εμπεδώσουμε «κάτι»…

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2020, 20:56
Facebook Twitter Whatsapp

Σιγά που θα επέτρεπαν στον φιλόδοξο ανατροπέα, τον Τσίπρα,  να  διαταράξει τις  ισορροπίες στην ήδη αναστατωμένη Ένωση

Κάποια στιγμή θα γίνει. Ο Βαρουφάκης θα  δώσει στη δημοσιότητα τις περίφημες ηχογραφήσεις και τότε θα διαπιστωθεί αυτό που όλοι ξέρουμε ή καταλαβαίνουμε: οι  κυνικοί εταίροι που είχαν επιβάλει τιμωρητικά  ένα πρόχειρα φτιαγμένο Μνημόνιο, δυναστικό και καταστροφικό για τη χώρα μας, δεν θα υποχωρούσαν έστω και κατ΄ελάχιστον από τη θέση τους.

Ανυποχώρητοι ήσαν και με τους προηγούμενους, όταν οι δικοί μας ψιθύριζαν ενστάσεις ή παρακλητικά ζητούσαν λίγο  οξυγόνο. Αλλά το 2015 είχαν έναν επιπλέον λόγο: κυβέρνηση  στην Ελλάδα είχε αναδειχθεί ένα δυναμικό κόμμα της Αριστεράς, που ήλπιζε να μεταδώσει σε όλη την Ευρώπη  τον «ιό» της ανατροπής.

Αν οι εταίροι υποχωρούσαν ακόμη και σε ορισμένα σημεία, διαγραφόταν ο κίνδυνος να τεθεί  υπο  αμφισβήτηση ή να διαρραγεί το  ανελαστικό πλαίσιο επιλογών και συμπεριφοράς, που είχε εγκαταστήσει η  σιδηρά Γερμανία. Μ΄άλλα λόγια, σιγά που θα επέτρεπαν στον φιλόδοξο ανατροπέα,  τον  Τσίπρα, να  διαταράξει τις ισορροπίες στην ήδη αναστατωμένη Ενωση.

Μια στάση εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ  πίστευε ότι η εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στην Ελλάδα θα προβλημάτιζε τους εταίρους και θα τους ανάγκαζε να το ξανασκεφτούν. Προϊόντος του χρόνου  διαπίστωσε ότι δεινόν  προς κέντρα λακτίζειν. Η αυταπάτη συνειδητοποιήθηκε πλήρως τον Ιούλιο, με τα κυνικά του καύματα…

Εύκολα, λοιπόν,  φαντάζεται κανείς το σκηνικό στα Eurogroup και στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του Βαρουφάκη με ομολόγους του. Πυγμή, επιθετική συμπεριφορά, απειλές, ειρωνείες και χλεύη. Αυτή ήταν  η «γραμμή». Και τέτοια θα ήταν  η συμπεριφορά των εταίρων, ακόμη κι  αν στη θέση του Βαρουφάκη την κρίσιμη εκείνη περίοδο ήταν ο δεινός διαπραγματευτής Ελευθέριος Βενιζέλος(ναι, εκείνος ο αείμνηστος) ή ο Απόστολος  Παύλος

Απλώς, ο χαρακτήρας και η εν γένει παρουσία του Βαρουφάκη,  ένα σύνθεμα αφελούς ειλικρίνειας, ακατανόητης υπεροψίας και καταφανούς αλαζονείας, διευκόλυνε στον μέγιστο  βαθμό τον  κυνισμό των εταίρων.

Μέχρι  στιγμής το μόνο  που έχει πεί ο  Βαρουφάκης για το  κλίμα και  την ουσία των συζητήσεων στα Eurogroup είναι ότι οι εταίροι δεν είχαν διατυπώσει καμμία «άρτια τεχνοκρατική  πρόταση». Και γιατί να  το κάνουν; Ο στόχος τους παρέμενε αμετακίνητα ίδιος: το Μνημόνιο πρέπει να υλοποιηθεί πάση  θυσία. Ε, αν είχαν γίνει και… κάποια λάθη, σιγά  το πρόβλημα. Θα το ομολογούσαν  εκ των  υστέρων. Τότε που δεν θα είχε  καμμία  σημασία για την καταδικασμένη σε πτώχευση Ελλάδα.

Το  έκαναν. Αισχυντηλά κατά  καιρούς οι ίδιοι , ευθέως το ΔΝΤ. Και δεν μπήκαν ποτέ στον  κόπο να απαντήσουν σ΄ένα στοιχειώδες και αυτονόητο ερώτημα: αφού παραδέχεστε τα δικά σας λάθη, γιατί δεν σπεύδετε να τα διορθώσετε; Σιγά μην απαντούσαν. Εξάλλου, εκείνο το πατρογονικό «ο τρώσας και ιάσεται» είναι Greek to  them…

Δεν  θα  γίνουμε σοφότεροι όταν δοθούν στη  δημοσιότητα οι  ηχογραφήσεις. Όμως θα  εμπεδώσουμε κάτι. Ότι η επιβεβλημένη εξυγιαντική επέμβαση ,την οποία  πρώτη και αφεαυτής έπρεπε  να  κάνει η χώρα μας, έγινε με άθλιο τρόπο. Τιμωρητικά και άτσαλα. Τα αποτελέσματα της κυνικής αυτής επιλογής  τα βιώσαμε τραυματικά.  Και θα τα ζήσουμε κατά  τον ίδιο τρόπο για πολλά χρόνια.

Υ.Γ Διαθέτουν…τεχνογνωσία οι εταίροι στην εκ των υστέρων ομολογία λαθών.Το έκαναν και με την  εγκληματική εισδοχή της απροετοίμαστης χώρας μας στην Ευρωζώνη. Ολοι μα όλοι οι ιθύνοντες της Ενωσης παραδέχτηκαν ότι δεν έπρεπε να μπεί εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα στην  ΟΝΕ…

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr