current views are: 16

20 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση10:32

Οι πρόσφυγες στον πάγκο του χασάπη (και το δημογραφικό στην παλάντζα του μπακάλη)

Οι ροές συνεχίζονται, μαζί με την κοροϊδία των κατοίκων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Δημοσίευση 10:32’

Οι ροές συνεχίζονται, μαζί με την κοροϊδία των κατοίκων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Τώρα, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πέθανε ο εφευρέτης του κόπι πάστε (μέγα σωτήρ της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και των παραφυάδων της!), γι’ αυτό κι εγώ θα τον τιμήσω με ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Λα τα μινόρια:

«Τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα. Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα».

Αυτό μας κάνει πάνω από 300 ψυχές σε μια μέρα μέσα, με τον υπουργό Μηταράκη να διαβεβαιώνει ότι με τις νέες διαδικασίες και τα νέα κλειστά (ή έστω ημίκλειστα) κέντρα κράτησης θα στέλνουμε πίσω στην Τουρκία (ή στις χώρες από τις οποίες προήλθαν) πάνω κάτω 200 άτομα την εβδομάδα. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό, όταν όλα μπουν στη σειρά και λειτουργήσουν στην εντέλεια. Διότι μπορεί στη διαδρομή να προκύψουν τίποτα εμπόδια, τίποτα επεισόδια, τίποτα τρελοί που θα τρέχουν στα χωράφια με τα όργανα της τάξεως να τους ακολουθούν. Με το γκλομπ υψωμένο…

Οπότε δεν βγαίνει η εξίσωση. Γιατί ο καιρός φτιάχνει, θα φτιάξει τέλος πάντων και ο σουλτάνος Ερντογάν δεν δείχνει διάθεση να κλείσει τις στρόφιγγες. Όχι ότι συνεννοείται με τους λαθρέμπορους, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε πολιτισμένες χώρες όπως η Τουρκία, αλλά να ρε παιδάκι μου, μια εντολή περαιτέρω αστυνόμευσης θα μπορούσε να τη δώσει, να κινητοποιηθούν κάπως οι ζανταρμάδες, να κάνουν καναδυο συλλήψεις, να τρέξουν καναδυο εγκληματίες στη μπουζού. Αλλά δεν το κάνει. Αντ’ αυτού, βγαίνει και λέει ότι ότι θα βγάλει περίπατο το γεωτρύπανο να κάνει δουλίτσα νοτίως της Κρήτης. Και ότι η Ελλάδα την έχει αποδεχτεί τη μοίρα της και κάθεται στ’ αυγά της.

Ψέμα, δεν λέω, αλλά οι ροές συνεχίζονται. Και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτσούρης δηλώνει ότι του είπε ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς πως επιτρέπεται να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στη ηπειρωτική Ελλάδα, για να βγει ο Επίτροπος και να τουιτάρει ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του και ότι απαιτείται υπευθυνότητα και σύνεση. Μπλέξαμε κι από εκεί όπως καταλαβαίνετε, άλλα λέμε με κλειστά μικρόφωνα και άλλα με ανοιχτά, διχαλωτή γλώσσα το χλωμό πρόσωπο, χάντρες και καθρεφτάκια τέλος…

Όλα αυτά ένα κουλουβάχατο, για να έρθει σαν κερασάκι στην τούρτα ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος και να δηλώσει ότι άμα δεν θέλουμε να συρρικνωθούμε ως έθνος και ως φυλή, καλόν θα ήταν να υποδεχθούμε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στην επικράτειά μας. Προσθέτοντας λέξη προς λέξη:

«Εκείνο που θα ‘πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας»

Αυτό ακριβώς δηλαδή που έγραφε ο ρεπόρτερ Ξανθάκης πριν από έναν χρόνο εδώ στο Newpost:
Είτε θα υποχρεώσουμε τις Ελληνίδες να γεννάνε πέντε παιδιά μίνιμουμ, είτε θα αναπληρωθεί ο πληθυσμός μέσω μεταναστών. Όσο σκούροι κι όσο αλλόθρησκοι κι αν είναι. Ειδάλλως θα γίνουμε ένα χωριουδάκι, με επτά στους δέκα κατοίκους του να είναι συνταξιούχοι. Και τον Ταγίπ να μας κοιτάει από απέναντι και να ξερογλείφεται…