current views are: 11

9 Μαρτίου 2020
Δημοσίευση10:02

Ποια ξερονήσια; Γιατί όχι δούλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες;

 Μια ευκαιρία για το έθνος και την πατρίδα

Δημοσίευση 10:02’

 Μια ευκαιρία για το έθνος και την πατρίδα

Κάθομαι τώρα εγώ μέσα στην παραζάλη μου και διαβάζω όλο αυτό το στόρι με τα ξερονήσια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να φτιάξουνε δηλαδή στρατόπεδα (συγγνώμη, δομές) σε νησιά ακατοίκητα και να τους μπαζώσουνε εκεί πέρα που δεν έχει κοντά ψυχή ζώσα να μην ενοχλούνε τους ανθρώποι στις καθημερινές τους ασχολίες, στην εργασία, στο μασλάτι και στο ραχάτι τους.

Βλέπε όσα βγήκε και δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, λέξη προς λέξη:
«Και πράγματι είναι όλες οι προτάσεις στο τραπέζι. Αν κάποιος διαφωνεί με τις προτάσεις που έχουμε κάνει, ας προτείνει κάποια εναλλακτική, αρκεί να είναι βιώσιμη και να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει. Να έχει ικανή έκταση, να μπορεί να φιλοξενήσει υγειονομικές μονάδες, να παρέχονται όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Επομένως όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις σκεφτόμαστε οποιαδήποτε έκτακτη λύση δίνει διέξοδο στο πρόβλημα».

Κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κάπως διακριτικός, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τα είπε χύμα και τσουβαλάτα:
«Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές, ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια, αλλά ό,τι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Ορίστε το είπε ο υπουργός Επικρατείας, φόρα παρτίδα:
«Ακόμη και αυτές για τα ξερονήσια»!

Κι έρχομαι τώρα εγώ να ρωτήσω, με το φτωχό μου το μυαλό:
Γιατί να τους ταλαιπωρήσουμε τους δόλιους; Γιατί να τους τσαλακώσουμε; Γιατί να οικοδομήσουμε γκέτο και κολαστήρια, όταν υπάρχουν λύσεις σαφώς πιο συμφέρουσες και οπωσδήποτε πιο ανθρωπιστικές; Άσε που θα τιμήσουμε και τις παραδόσεις της φυλής!

Ναι, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, αυτό που γράφω στον τίτλο εννοώ:
Να τους πάρουμε σκλαβάκια τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως στην αρχαία Ελλάδα. Και τροφή θα εξασφαλίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο και στέγη και περίθαλψη και προστατευμένοι θα είναι από κάθε λογής κακοτοπιά. Άμα τον έχεις δούλο τον άλλο δηλαδή, δεν θα τον προσέχεις όπως προσέχεις όλα τα περιουσιακά σου στοιχεία; Κι αυτός με τη σειρά του δεν θα αισθάνεται ανακουφισμένος από τα βάρη και τις αγωνίες της ζωής;

Άσε που με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απορροφήσουμε όχι δέκα, όχι είκοσι, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Σιγά τα δύσκολα, ένα κιλίμι κι ένα κομμάτι ψωμί, μπορούν να το διαθέσουν ουκ ολίγες ελληνικές φαμίλιες. Και στα πλούσια τα σπίτια θα παίρνουνε ολόκληρες οικογένειες μαζί, δεν θα τις χωρίζουνε να μην πάθουνε ψυχικό τραύμα. Σκέψου τον άλλο από εκεί που ήταν ταρίφας στο Χαλέπι κι έτρεμε κάθε μέρα για τον επιούσιο να γίνει δούλος στην Εκάλη και να αναπνέει τον ίδιο αέρα με τους ματσωμένους. Άσε που τις Κυριακές τα πρωινά θα ρυθμισθεί νομοθετικώς να παίρνουν ρεπό για να πηγαίνουν να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να ευχαριστούν το Θεό που πρόσφερε μια λύση στα προβλήματά τους.

Και το καλύτερο σας το έχω φυλάξει για το τέλος! Κάθε μήνα θα έχει λοταρία, όπως τώρα με την εφορία, και θα βγαίνουν δέκα, είκοσι, θα βρούμε τέλος πάντων πόσα ονόματα δούλων που θα αποκτούν την ελευθερία τους και θα διορίζονται στο Δημόσιο. Προβλέπω σουξέ κολοσσιαίο και μη σου πω ότι θα δημιουργηθεί κύμα brain gain από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Μωρέ τα καλύτερα μυαλά θα τους πάρουμε κι άσε τον Ερντογάν να σκούζει ως μωρά παρθένα!