VOICES

Κι αν ξέρουν τα Ι.Χ που πέρασαν τα διόδια, θα τους κάνουν ...ντα! - Καθολική απαγόρευση το μόνο μέτρο!

της Χριστίνας Κοραή - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2020, 21:31
Facebook Twitter Whatsapp

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Μένουμε σπίτι» και μαζεύουμε τους ανεύθυνους, τους ξερόλες και τους «μάγκες», αναρωτιόμουν, τι δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Μένουμε σπίτι» και μαζεύουμε τους ανεύθυνους, τους ξερόλες και τους «μάγκες», αναρωτιόμουν, τι δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων ρισκάροντας όχι μόνο να νοσήσουν οι ίδιοι από τον covid 19, αλλά να κολλήσουν συμπολίτες τους και να επιβαρύνουν από την εγκληματική ανοησία τους ένα σύστημα υγείας που όσο κι αν προετοιμάζεται δεν θα μπορέσει να αντέξει ακόμη και αν ισχύσει για μας το καλύτερο σενάριο για ενάμισι εκατομμύριο κρούσματα. Το χειρότερο είναι για τον μισό πληθυσμό να κολλήσει τον κορωνοϊό.

Αφού βρήκα τοίχο, θα απευθύνω το ίδιο ερώτημα στην κυβέρνηση. Τι δεν καταλαβαίνουν και δεν επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας; Δεν έχουν τηλεόραση στα γραφεία τους; Δεν βλέπουν ότι η ανευθυνότητα πάει σύννεφο; Δεν έχει σημάνει συναγερμός με όλες αυτές τις εικόνες της κοινωνικής αναλγησίας που παρατηρήθηκαν στα λιμάνια και στα διόδια;

Και καλά αποφασίστηκε να ταξιδεύουν στα νησιά οι μόνιμοι κάτοικοι. Αυτούς που πήγαν με τα σερφ τους, γιατί τους αφήνουν εκεί; Και να μείνουν μέσα στο εξοχικό τους όπως τους συμβουλεύουν, εάν ήδη έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό και τον εκδηλώσουν σε λίγες ημέρες, θα πρέπει να κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για την μετακομιδή τους (ελικόπτερα κλπ). Επειδή αμφιβάλω ότι θα δείξουν υπευθυνότητα και δεν θα έρθουν σε επαφή με τους νησιώτες, θα ρισκάρουν μια μετάδοση του κορωνοϊού, στην τοπική κοινωνία, με ένα αγροτικό γιατρό ή ένα υποτυπώδες κέντρο υγείας που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει κανένα.

Όσον αφορά στα διόδια, για να καταλάβω, ποιος από τους ανεύθυνους που φόρτωσαν το μισό σούπερ μάρκετ για να πάνε στο χωριό του για διακοπές, θα συγχυστεί επειδή λέει η κυβέρνηση ότι καταγράφει τις πινακίδες των Ι.Χ. Συγνώμην που θα το πω αλλά θα τους κάνει ...ντα! Αφού δεν υπάρχει απαγόρευση δεν αντιμετωπίζουν καμία τιμωρία. Η θα πει η κυβέρνηση ότι επειδή εσύ που αρρώστησες είσαι από αυτούς που ήρθαν από την πόλη στο χωριό, δεν θα σε νοσηλεύσω;

Καθολική απαγόρευση θα έπρεπε να είχε επιβληθεί από την Πέμπτη για να αποφευχθεί η μεγάλη έξοδος των εκδρομαίων του κορωνοϊού. Τώρα φοβάμαι ότι είναι ήδη αργά!

Πότε θα καταλάβουμε ως κοινωνία που βολτάρει αμέριμνη στις παραλίες ότι ο θάνατος χτυπάει την πόρτα; Στην Ιταλία που άνοιξε η πόρτα και μπήκε ο θάνατος, τα νεκροταφεία ήδη γέμισαν και τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν τα φέρετρα στην επαρχία!

Το Sky News παρουσίασε την κόλαση που ζει το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII του Μπέργκαμο, που είναι το πιο επιβαρυμένο στην πλέον πληττόμενη πόλη της Ιταλίας.

«Θέλουν να το δείτε» είπε ο δημοσιογράφος. «Θέλουν ο πληθυσμός των διαφόρων χωρών να κρίνει την ανταπόκριση των κυβερνήσεών τους. Επειδή δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ότι κανείς δεν γνώριζε. Η Ιταλία δεν γνώριζε. Τώρα όλοι οι άλλοι γνωρίζουν».

Αλήθεια γνωρίζουν;