current views are: 16

9 Απριλίου 2020
Δημοσίευση18:22

Δεν αντέχεται αυτός ο Τσιόδρας…

Δε μπορεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα

Δημοσίευση 18:22’

Δε μπορεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα

Μ΄εκνευρίζει αυτός ο τύπος. Εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας και κατάφερε να γίνει διάσημος. Αναγνώριση και έπαινοι από  παντού. Δε μπορεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

Πρώτον, τι σόι επιστήμονας είναι αυτός που τρέχει στις εκκλησίες και  ψέλνει; Ακούς εκεί ψάλτης! Απαράδεκτον. Πως; Άλλα λέει ο Παστέρ; Ότι η επιστήμη μπορεί να συμβαδίζει με την θρησκεία; Ελα, μωρέ. Και ποιος είναι ο Παστέρ που θα μας κάνει μαθήματα…

Δεύτερον, τι ύφος είναι αυτό; Μου φαίνεται κρυφό ποταμάκι. Σιγανοπαπαδιά, στην υπηρεσία του Μητσοτάκη. Πως; Τον σέβεται ο Τσίπρας,  τον εκτιμά ο Ξανθός και τον παραδέχεται ο Μόσιαλος; Ε, και; Τι είναι  αυτοί; Αυθεντίες; Προφανώς δεν έχουν διαβάσει κάτι εμπνευσμένα κείμενα που μιλάνε για αναλύσεις καφενειακού επιπέδου από τον Τσιόδρα

Τρίτον, αυτός ο τύπος μπορεί να φαίνεται μειλίχιος, θρησκευόμενος και σεμνός, αλλά αν ξέραμε τι κρύβει μέσα του, θα τρομάζαμε. Αυτός, παιδάκι μου, μιλάει με έγνοια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες! Ναι, ναι. Αυτός ο θρησκόληπτος ο κρυφοδεξιός. Κι αν δεν με πιστεύετε, ιδού τα πειστήρια (αντιγράφω από την «Εφ.Συν»):

«Παραχωρώντας συνέντευξη, τον Απρίλιο του 2017 στη Βιέννη, στο πλαίσιο του 27ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών, ο Σωτ. Τσιόδρας περιέγραφε το αυτονόητο, λέγοντας ότι «τους βλέπουμε [σ.σ. τους πρόσφυγες] ως κανονικούς ανθρώπους» και ότι «έχουν πρόσβαση σε δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Κάτι που, όπως εξηγούσε, θεσπίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νόμο του 2016.

Ο λοιμωξιολόγος περιέγραψε ακόμα την εθνική καμπάνια εμβολιασμών για τα προσφυγόπουλα, για να ερωτηθεί στο σημείο αυτό το εξής: «Είπατε ότι πολλοί από αυτούς τους μετανάστες  περνάνε μέσα από την Ελλάδα για να πάνε σε άλλους προορισμούς. Αυτό δεν σας εμποδίζει από το να τους παρέχετε εμβολιασμό και τη βασική φροντίδα υγείας;». Ο κ. Τσιόδρας ήταν σαφής: «Οχι δεν μας εμποδίζει και τους παρέχουμε μια κάρτα εμβολιασμού, οπότε έχουν ιστορικό του εμβολιασμού τους».

Παράλληλα ο Σωτ. Τσιόδρας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική την πρόσβαση των παιδιών των ανθρώπων αυτών στα σχολεία, τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι γίνονται μέρος της κοινωνίας μας και τους δεχόμαστε στα σχολεία και τα παιδιά χρειάζεται να μορφωθούν, να πάνε στο σχολείο, για να γίνουν μέρος της χώρας και αυτή η ποικιλομορφία είναι εκπληκτική. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ φιλόξενος, είναι καταπληκτικό».

Κι όταν ρωτήθηκε αν έχει ανακαλύψει ασθένειες μεταναστών που να μην είναι κοινές με αυτές που υπάρχουν στην Ευρώπη, απάντησε αρνητικά με κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Μόνο πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις συνηθισμένων ασθενειών όπως μια λοίμωξη αναπνευστικού με πυρετό, γρίπη ή διάρροια.

Πρέπει να παρέχουμε συνέχεια στη φροντίδα, έχουμε δει πολλές περιπτώσεις διαταραχής μετατραυματικού στρες και έχουμε δει ανθρώπους εξουθενωμένους από τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που τους έφερε εδώ».

Σας τα’ λεγα. Ο Τσιόδρας είναι κρυφό ποταμάκι. Θρησκόληπτος και συντηρητικός με αριστερές κρύπτες. Ειλικρινά απορώ πως δεν τον έχουν καταλάβει οι συνεπείς Δεξιοί για να τον βάλουν στη θέση του.

Τέλος πάντων, δεν αντέχεται αυτός ο τύπος. Μου τη σπάει. Αλλά που θα πάει; Δεν θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του για να γεμίσει η Ελλάδα πεθαμένους; Τότε να δούμε τι θα λέει ο κύριος αυτός και μαζί του όλοι  οι υμνωδοί, ντόπιοι και ξένοι. Που μας έχουν πρήξει με το καλό παράδειγμα της Ελλάδας, και δωσ΄του μπράβο στην Ελλάδα και δες πως κινήθηκε η κυβέρνηση της Ελλάδας και κοίτα να δείς πόσο πειθαρχούν οι απείθαρχοι.

Τέτοια. Λιγωτικά, προπαγανδιστικά και  κούφια. Πως; Αλλά λένε οι αριθμοί; Ελα μωρέ, ποιος σοβαρός άνθρωπος δίνει σημασία στους αριθμούς και προπάντων στην πραγματικότητα…

Και για να τελειώνουμε με τον Τσιόδρα. Ακόμη κι αν έχει δίκιο, ακόμη κι αν τελικά η χώρα τα καταφέρει, υπάρχει τρόπος να τον ξεφορτωθούμε. Να τον εξορίσουμε!  Όπως έκαναν εκείνοι οι παλιοί που δεν άντεξαν τον δίκαιο Αριστείδη και τον ξαπόστειλαν.

Πως να το κάνουμε. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αντέχονται. Ενας από αυτούς είναι και ο Τσιόδρας…

Υ.Γ. Αλλά κι εκείνος ο Μόσιαλος, ύποπτος μου φαίνεται. Και ο Πιερρακάκης με τα τεχνολογικά κόλπα του. Θα΄ ρθει και η σειρά τους. Που θα πάει;