VOICES

Ο κορωνοϊός υπάρχει, καιρός να το πάρουν όλοι απόφαση!

του Γιάννη Κούσουλα - Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2020, 19:02
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε και να το αποδεχτούμε.

Απίστευτο μοιάζει το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο μήνα Ιούλιο και είναι πάρα πολλοί αυτοί που ακόμα πιστεύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα κατασκεύασμα της φαντασίας μίας κλειστής κάστας που θέλει να… κλείσει στο σπίτι ολόκληρο τον πληθυσμό της Γης.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία οι περιπτώσεις των ανθρώπων που εξέφραζαν τη συγκεκριμένη άποψη ήταν πολλές, ωστόσο έμοιαζαν ακίνδυνες. Όσο περνούσε ο καιρός όμως τέτοιες απόψεις δεν έμεναν μόνο σε συζητήσεις... παρέας, αλλά διαδίδονταν στα social media και σε τρομολαγνικά blogs και ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που υιοθετούσαν τις συγκεκριμένες απόψεις.

Πλέον η εστίαση έχει ανοίξει και πολύς κόσμος επισκέπτεται τα καταστήματα για να πιει τον καφέ του και να συζητήσει όπως έκανε παλιά. Μέσα σε αυτές τις συζητήσεις θέση θα λάβει σχεδόν αναγκαστικά το ζήτημα της πανδημίας και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται… μαργαριτάρια.

Ένα εύλογο ερώτημα στον προβληματισμό αυτό είναι το εξής: Τόσους μήνες συμβαίνει αυτό, τώρα πρέπει να ανησυχήσουμε;

Η απάντηση είναι ότι ναι, τώρα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο από ποτέ, γιατί πλέον δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους συνωμοσιολόγους που φοβούνται μην τσιπαριστούν μέσω του εμβολίου για τον κορωνοϊό και αυτούς που πίστευαν ότι η πανδημία είναι ένα δημιούργημα που αποσκοπεί στο κλείσιμο των εκκλησιών και τη διάλυση της Ορθοδοξίας.

Αυτοί ήταν εντός συνόρων... 

Σε ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι συνωμοσιολόγοι που πιστεύουν ότι μας «πουλάνε» τον κορωνοϊό χωρίς πραγματικά να υπάρχει με μόνο σκοπό να ελέγξουν την ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να ανησυχούμε...

Πλέον με το άνοιγμα του τουρισμού, χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στην Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους, μιας και η χώρα μας θεωρείται από τις ασφαλέστερες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς που πιστεύουν ότι κορωνοϊός είναι «παραμύθι» να περνούν πολλές εβδομάδες στη χώρα μας χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα μέτρα προστασίας. Εάν στους «επικίνδυνους» τουρίστες προσθέσουμε και τους «επικίνδυνους» Έλληνες θα έχουμε να κάνουμε με μία... εκρηκτική «συνταγή». Κανείς από αυτούς δεν θα τηρεί τα μέτρα (γιατί θα πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται) και έτσι θα εκτεθούν στον φονικό ιό όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Μοιάζει αδύνατο να μην πιστεύει κάποιος στην ύπαρξη ή στην επικινδυνότητα του κορωνοϊού και αυτό γιατί και η παραμικρή αμφιβολία έχει καταρριφθεί.

Ας μιλήσουμε για το πιο προφανές, τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον πλανήτη και τους ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την πανδημία.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πουν ότι οι θάνατοι είναι σκηνοθετημένοι, τα νούμερα εικονικά και ότι οι επιστήμονες έχουν… πάρει γραμμή από τους ισχυρούς της οικονομίας για να μοιράσουν ψέματα στους απλούς πολίτες.

Εδώ όμως τα «επιχειρήματα» των συνωμοσιολόγων βρίσκουν μπροστά τους έναν τεράστιο τοίχο. Δύο ερωτήματα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις θεωρίες:

Γιατί να δημιουργήσουν οι δισεκατομμυριούχοι και οι ισχυροί ένα φανταστικό ιό, αφού κάποιοι από τους ισχυρότερους οικονομικά κολοσσούς έχουν φαλιρίσει;

Γιατί μία κυβέρνηση να καταγράφει εκατοντάδες «ψεύτικους θανάτους», βλέποντας τα ποσοστά της να γκρεμίζονται;