current views are: 9

16 Σεπτεμβρίου 2020
Δημοσίευση08:31

Ξεφτίλα χωρίς όρια με τον κορωνοϊο στα σχολεία!

Όλα μπερδεύονται γλυκά: παπάδες, μάσκες, μαθητές…

Δημοσίευση 08:31’

Όλα μπερδεύονται γλυκά: παπάδες, μάσκες, μαθητές…

Μιλάμε τώρα για δεξί ντιρέκτ – αριστερό κροσέ που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Κώστας Σισμάνης. Για να ολοκληρώσει την περιγραφή μ’ εκείνη την καταπληκτική μπασαδούρα φωνή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
Και τον ρίχνει στο καναβάτσο!

Ε λοιπόν, ο μόνος που δεν έπεσε στο καναβάτσο τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, ήταν ο κορωνοϊός. Πρώτον με την αδιανόητη ξεφτίλα που προέκυψε με τις μάσκες και τα μεγέθη τους (sounds kinky, but it isn’t…) και δεύτερον με την ανταρσία των απανταχού παπάδων (ελάχιστες οι εξαιρέσεις…) να φορέσουν μάσκες και να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφότου είχε τουιτάρει ο υπουργός Θεοδωρικάκος:

«Το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε 6,2 εκατομ. ευρώ την ΚΕΔΕ η οποία σε ελάχιστο χρόνο ανταποκρίθηκε με διαφάνεια & αποτελεσματικότητα στην προμήθεια των μασκών και τη διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες ενωμένοι βάζουμε τα δυνατά μας ιδίως ως στα δύσκολα»!

Αυτά τα δύσκολα είναι που μας φάγανε υπουργάρα μου, αυτά τα δύσκολα είναι που ρεζιλέψανε κι εσάς και τις υπηρεσίες σας και σας αναγκάσανε να τρέχετε και να μην φτάνετε μπας και συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα. Που δεν μαζεύονται δηλαδή, όσο κι αν βάζουμε τα δυνατά μας. Τα δυνατά σας, τα δυνατά τους, καποιανού τα δυνατά γαμώτι, δεν μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένας να βάλει πλάτη σ’ αυτή την παλιοϊστορία όπου το μικρό έγινε μεγάλο και το μεγάλο έγινε μικρό και στο τέλος αποφασίσατε και διατάξατε ότι το μέγεθος δεν μετράει. Για αρχή συζήτησης σε θρεντάκι περί σεξ καλό είναι, δεν λέω, αλλά για διαπιστώσεις υπουργείων κάπου μπάζει η βάρκα νερά. Και δεν φτάνει το κουβαδάκι για την ξεμπουκώσει…

Αυτά από τη μία πλευρά, την πλευρά του ελληνικού δημοσίου που κατέκτησε δικαιωματικά τον τίτλο του Μεγάλου Περίγελου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον δήμο Αθηναίων. Είχε όμως κι άλλο ζουμί η υπόθεση «μάσκες», μιας και τα παιδάκια τις φορέσανε θέλοντας και μη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ιερωμένων που σκάσανε μύτη στα σχολεία για αγιασμό δεν μπήκε διόλου στον κόπο. Χαλαροί και ακομβίωτοι εμφανίσθηκαν οι παπάδες και όχι μόνο προχώρησαν κεφάτοι στο έργο τους, αλλά βάζανε και τα παιδάκια να φυλάνε εικόνες δίχως μάσκες και προφυλάξεις. Τα σχετικά βίντεο έχουν κυκλοφορήσει κατά δεκάδες, προσφέροντας τρόμο και φόβο ανά το διαδίκτυο. Και τροφή για σκέψη για το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο!

Δεν ήταν ωστόσο μόνο οι ιερωμένοι που τα κάνανε μπάχαλα. Όπως διαβάζω, οι μαθητές σε τρία σχολεία της Αχαΐας (στο 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας συγκεκριμένα, καθώς και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φαρών), προχώρησαν σε καταλήψεις αρνούμενοι να φορέσουν μάσκες. Πράγμα που κάτι τύπους σαν εμένα, κάτι τύπους σαν εμένα που υποστηρίζουν τις καταλήψεις με μανία, μας φέρνει προ διλλήματος μεγίστου:

Λέμε «ναι» ή «όχι» στον Μεσαίωνα, για να μην θίξουμε τα δικαιώματα των παιδιών;

Προσωπικώς υπογράφω ότι δεν στέκει καμία απολύτως κατάληψη κόντρα στις μάσκες και καλό θα ήταν να τα μαζέψουν τα παιδιά οι γονείς τους πριν εκτραπεί η κατάσταση κι έχουμε χειρότερα. Εκτός κι αν είναι οι ίδιοι οι γονείς που τα προτρέπουν να καταλαμβάνουν τα σχολεία, όπως λένε οι κακές γλώσσες. Στην περίπτωση αυτή, η ταινία τρόμου και φόβου μεταμορφώνεται σε πραγματικό σπλάτερ και ψάχνουμε όλοι και όλες να βρούμε απεγνωσμένα την έξοδο…

Υ.Γ.: Όσο για τον ιερωμένο του Ρεθύμνου, που πρόσβαλε τη μνήμη του Φύσσα, του Γρηγορόπουλου και του Ζακ, η απάντηση είναι μία και μοναδική:
Ξυρίστε τον. Ξυρίστε τον, ΤΩΡΑ!

 


σχετικα αρθρα