current views are: 9

22 Σεπτεμβρίου 2020
Δημοσίευση06:34

Κορώνα στο κεφάλι μας ο… κορωνοϊός!

Όταν σας τα έλεγε ο ρεπόρτερ Ξανθάκης, τον αποκαλούσατε Κασσάνδρα!

Δημοσίευση 06:34’

Όταν σας τα έλεγε ο ρεπόρτερ Ξανθάκης, τον αποκαλούσατε Κασσάνδρα!

Τα έχω γράψει μία, τα έχω γράψει δύο, τα έχω γράψει πέντε και δέκα φορές:
Δεν ξεμπλέξαμε και δεν θα ξεμπλέξουμε τόσο εύκολα απ’ τον κορωνοϊό!

Μάλιστα τα είπα, απλά και ξεκάθαρα, και πέσανε διάφοροι και διάφορες να με φάνε, ότι είμαι γκαντεμόσκυλο, ότι είμαι Κασσάνδρα, ότι θέλω το κακό της κυβερνήσεως γιατί είμαι κουμμούνι και πρέπει να με στείλουν Μακρόνησο μαζί με τους μετανάστες. Πράγμα το οποίον θα είχε ένα ενδιαφέρον, καθώς ο μπαμπάς μου είχε κάνει Γεντί Κουλέ ως ΕΠΟΝίτης, αλλά ας μην πιάνουμε τα οικογενειακά τώρα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο ρεπόρτερ Ξανθάκης δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά (πόσες φορές πια θα δικαιωθώ;) και ας μοιάζανε δυσκολοχώνευτα όσα σημείωνε εδώ πέρα στις οθόνες του Newpost. Όταν κάποια πλάσματα (ή κάποια τσατσονάκια, αν προτιμάτε…), επέμεναν ότι τον έχουμε αφήσει πίσω τον κορωνοϊό, ότι του έχουμε κόψει τα πόδια του κορωνοϊού, ότι δεν μας έθαψε εμάς ο κορωνοϊός εμείς τον θάψαμε. Εν τωμεταξύ εγώ έβγαζα τίτλο:

ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΕ ΟΥΛΟΙ!

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τσουπ (τσουπ!), βγαίνει χτες η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι αγγίξαμε νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα σε μια μέρα και σύνολο κρουσμάτων 15.595 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ασθενείς αυξήθηκαν για ακόμη μία ημέρα, κατά έναν. Μιλάμε τώρα για απόλυτους αριθμούς (από 78 σε 79), ωστόσο η διασωλήνωση ασθενών μπορεί να αφορά περισσότερα άτομα, με δεδομένο πως κάποιοι εξ όσων κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο βρίσκονταν σε κλίνες ΜΕΘ.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους από τη Covid-19 ακόμη έξι άτομα. Συνολικά, φτάσαμε τα 344 θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Και πάμε τώρα στον αγαπημένο μου ήρωα του επιστημονικού κουκλοθέατρου, τον γίγαντα Μαγιορκίνη, θυμίζοντας εκείνη την αξιομνημόνευτη, την απαράμιλλη, την ανεπανάληπτη δήλωσή του για την πορεία της επιδημίας:

«Τάση υποχώρησης, κάτω από τα 200 κρούσματα την ημέρα»!

Βουλωμένο γράμμα διάβαζε ο κύριος καθηγητής όπως αποδείχθηκε στην πορεία των ημερών και άσε τον συνάδελφό του τού LSE, τον Ηλία Μόσιαλο, να φωνάζει ότι καλά είναι τα απαγορευτικά μέτρα αλλά χωρίς συγκροτημένο σχέδιο δεν πας πουθενά.  

Για να μην μιλήσω για τον τιτάνα Στέλιο Πέτσα, ο οποίος στις 27 Αυγούστου υπογράμμιζε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη από αρκετές άλλες χώρες:

«Στον δείκτη θανάτων λόγω κορωνοϊού ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται στην 113η θέση παγκοσμίως με 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 105,7 θάνατοι αντιστοίχως».

Και άφησα τελευταίο τον υπουργό (;) Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος βγήκε χθες στον Σρόιτερ, στο βραδινό δελτίο του Alpha και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δηλώνοντας:

«Πρέπει να δοκιμάσουμε όλων των ειδών τα μέτρα ώστε να παραμείνει η κοινωνία όρθια και να αντέξει το σύστημα υγείας. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, θα υπάρξει επιστημονική ανάλυση και με βάση τις υποδείξεις θα προχωρήσουμε».

Μετά κι απ’ αυτό, αποφάσισα κι εγώ να πάρω όλων των ειδών τα μέτρα, ξεκινώντας από το πλέον αποτελεσματικό:
Έβαλα λυτούς και δεμένους να μου βρουν το κινητό του Μαρκουλάκη!