VOICES

«Πανδημία» δηλώσεων από μοντέλα του Instagram για τα 800 ευρώ

του Γιάννη Κούσουλα - Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2020, 21:31
Facebook Twitter Whatsapp

Έχει άδικο η Ιωάννα Τούνη; Φυσικά και όχι. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες που παίρνουν το επίδομα «τεμπέληδες» και ούτε χαίρονται που θα «ξεκουραστούν» για ένα μήνα.

Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού «χτυπά» χωρίς έλεος τη χώρα μας και το δεύτερο καθολικό lockdown φαίνεται πως θα προκαλέσει σοβαρότατα ίσως και ανεπανόρθωτα προβλήματα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους, σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις μοντέλων που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Instagram για το επίδομα των 800 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση σε αυτούς που δεν μπορούν να εργαστούν ή να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω του φονικού ιού.

Δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις δηλώσεις των δύο «πλευρών», όμως εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα γεγονότα θα δούμε ότι η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση.

Πριν λίγες ημέρες η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη αναφέρθηκε στο επίδομα των 800 ευρώ που παίρνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown, υπογραμμίζοντας ότι «τεμπέληδες χαίρονται που τα παίρνουν» και ότι «το ποσό αυτό είναι αστείο για τις επιχειρήσεις». Η ίδια απάντησε σε αυτούς που της επιτέθηκαν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα επιδόματα που δίνονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική οικονομία της χώρας, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι επιπτώσεις θα φανούν πολύ σύντομα σε όλους & δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή».

Έχει άδικο η πρώην παίκτρια του My Style Rocks; Φυσικά και όχι. Τα ποσά αυτά σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μίας επιχείρησης που υπό κανονικές συνθήκες θα λειτουργούσε και σίγουρα είναι αρκετοί αυτοί που βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος, γιατί το lockdown θα περάσει και τότε θα αντικρίσουν τις πραγματικές συνέπειες της πανδημίας.

Την Ιωάννα Τούνη έσπευσε να υποστηρίξει η φίλη της, Δήμητρα Αλεξανδράκη λέγοντας: «Είστε τόσο τίποτα, να επιτίθεστε σε μια γυναίκα που παλεύει για να ζήσει, κάνει τη δουλειά της, δεν σας ενοχλεί, δεν σας έχει ενοχλήσει ποτέ. Ποιο είναι το πρόβλημά σας ειλικρινά. Τι σας ενόχλησε η Τούνη και η κάθε Τούνη; Το ότι κάποιοι είστε βολεψάκηδες και μη το αρνηθείτε γιατί μόνοι σας τα γράφετε στα σχόλια, “πήρα 800 ευρώ και τώρα θα αράξω”. Το ότι είστε εσείς τέτοιοι άνθρωποι και είναι άτομα τα οποία είναι ακόμα έξω και παλεύουν για τη δική τους επιβίωση δε σας ακουμπάει. Αλλά εσείς είστε οι μάγκες, παίρνετε τα 800 ευρώ και είστε μάγκες και μετά σας ενοχλεί η ταμπέλα τεμπέληδες. Για αυτό θα μείνετε μια ζωή στα 800 ευρώ και στα δανεικά των φίλων σας για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε το νοίκι σας, το ρεύμα σας, το νερό σας και θα είστε πίσω από μια οθόνη και θα κρίνετε και θα κατακρίνετε ανθρώπους που είναι πραγματικά εκεί έξω και ρισκάρουν για την επιβίωσή τους και για ένα καλύτερο μέλλον».

Ώρα όμως να φτάσουμε στο σημείο που πρέπει να δούμε γιατί η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι αντιδράσεις των δύο γνωστών γυναικών ήταν σωστές αναφορικά με τη στήριξη που αναμένεται να αποδειχθεί ελλιπής. Το σφάλμα είναι ότι παρασυρόμενες από την οργή τους προχώρησαν σε χαρακτηρισμούς που ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για δημόσια πρόσωπα.

Εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, και ένα επίδομα 800 ευρώ μαζί με την ελπίδα ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα τους δίνει κουράγιο και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο πιο θετικά μπορούν.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες που παίρνουν το επίδομα «τεμπέληδες» και ούτε χαίρονται που θα «ξεκουραστούν» για ένα μήνα χωρίς να γνωρίζουν με σιγουριά τι θα ξημερώσει γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους μετά την καραντίνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr