VOICES

Έτοιμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αλλαγές στην Κυβέρνηση

του Τάκη Χατζή - Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2020, 21:04
Facebook Twitter Whatsapp

Ποια φαίνεται ότι είναι τα «κρίσιμα υπουργεία» για τα οποία ετοιμάζει αλλαγές ο Πρωθυπουργός - Τι συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ με την αρχηγεία του κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για να προχωρήσει στις αναμενόμενες  κυβερνητικές αλλαγές. Ήδη οι Γεραπετρίτης, Δημητριάδης και Σκέρτσος έχουν δουλέψει πάνω στο θέμα της αξιολόγησης των Υπουργών και έχουν παραδώσει στον Πρωθυπουργό τα πορίσματα τους.

Η πανδημία, πάντως, φαίνεται να βοήθησε στις κρίσεις των συνεργατών του Πρωθυπουργού γιατί φάνηκαν όλες οι αδυναμίες αλλά και τα θετικά στοιχεία των Υπουργών σε ένα εξόχως φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον. Ο χρόνος που θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει στις κυβερνητικές αλλαγές δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστεί προς το παρόν τουλάχιστον λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει η χώρα.

Όπως μου έλεγε τακτικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού «δεν είναι εύκολο αυτή την ώρα να γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα Υπουργεία». Δεν μου αποκάλυψε ποια Υπουργεία εννοούσε όταν μου έλεγε «κρίσιμα» αλλά και ποιος δεν συμπεραίνει ότι  κρίσιμα Υπουργεία σε αυτή την φάση είναι κυρίως το Οικονομικών και το Εργασίας.

Στο μεταξύ αξιόπιστη πηγή μου επισημαίνει επιμόνως ότι αυτό που διακαώς επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης είναι να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στον κρατικό μηχανισμό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ένα άλλο ζήτημα το οποίο εσχάτως απασχόλησε το Κυβερνητικό Επιτελείο είναι η λειτουργία του ΕΦΚΑ. Μάλιστα οι επιλογές που έγιναν για τον συγκεκριμένο οργανισμό δεν φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει και από πολλούς θεωρούνται κατώτερες των περιστάσεων. Πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση σχετικά με τον ΕΦΚΑ θα προχωρήσει πολύ σύντομα σε... δραματικές αλλαγές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με την χειρονομία του να ζητήσει την παραίτηση της κυρίας Αλεξίας Έβερτ η οποία χαρακτήρισε «κατσαρίδες» του κομμουνιστές έδωσε το παράδειγμα και στους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης υπάρχουν στελέχη που χρησιμοποιούν ύβρεις για τους πολιτικούς αντιπάλους αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο τα πολιτικά επιχειρήματα. Κανένα όμως κοινοβουλευτικό κόμμα δεν ζήτησε την παραίτηση στελέχους ή βουλευτή για έναν τέτοιο λόγο.

Είναι πράγματι πολύ περίεργη η στάση των κ. κ Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτση και πολλών ακόμα που χρημάτισαν Υπουργοί. Περίεργη γιατί σπανίως μιλάνε και ακόμα σπανιότερα ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση. Ουσιαστικά έχουν αφήσει μόνο του τον κ. Τσίπρα.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ-ή όπως αλλιώς λέγεται τελευταία- τώρα αρχίζει την δράση της. Μαθαίνω ότι ήδη κορυφαία στελέχη έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος. Και ακούω ότι αυτή τη φορά θα παίξουν δυνατά τα πρώτα ονόματα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι οτι οι δύο πρώην αρχηγοί, Παπανδρέου και Βενιζέλος, θα κινηθούν «επιστημονικά» στο παρασκήνιο. Γιατί σίγουρα θα έχουν τις δικές τους επιλογές. Θα πρέπει ωστόσο όλοι οι δελφίνοι να γνωρίζουν οτι η κυρία Γεννηματά είναι πολύ δυνατή παίκτρια και γνωρίζει άριστα το εσωκομματικό παιχνίδι και όποιος την υποτιμήσει κάηκε! Υποθέτω οτι τουλάχιστον δύο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπουν στην μάχη χωρίς αυτό να αποκλείει να υπάρξουν και άλλοι διεκδικητές. Οι κ .κ Λοβέρδος και Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ωστόσο είναι Ευρωβουλευτής και αυτό σημαίνει ότι εάν κερδίσει την προεδρία δεν θα μπορεί να είναι στη μάχη του ελληνικού Κοινοβούλιο. Πρόβλημα. Γιατί πως θα δώσε τις μάχες αφού δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων; Από την τηλεόραση παρακολουθώντας τις εργασίες της Βουλής Είναι συνεπώς πολύ δύσκολο σε αυτή την περίπτωση να είσαι ηγέτης του ιστορικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου!

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr