current views are: 23

8 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευση06:00

Έρχεται το εμβόλιο και μαζί έρχεται και ο ανασχηματισμός

Έρχεται το εμβόλιο και μαζί έρχεται και ο ανασχηματισμός. Πολλές οι σκέψεις του Πρωθυπουργού. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αλλαγές.

Δημοσίευση 06:00’

Έρχεται το εμβόλιο και μαζί έρχεται και ο ανασχηματισμός. Πολλές οι σκέψεις του Πρωθυπουργού. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αλλαγές.

Ο κ. Αρκουμανέας χρειάζεται να ασχοληθεί λίγο και με τα εξωτερικά ζητήματα του ΕΟΔΥ. Γιατί ακούω ότι υπάρχουν αντιμαχόμενες… «παρατάξεις» μεταξύ των εργαζομένων μέσα στον Οργανισμό. Πιστεύω δε ότι εάν συνεχίσει να αδιαφορεί και να μην επεμβαίνει θα αντιμετωπίσει αργότερα μεγαλύτερο πρόβλημα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ευθύνες που έχει αναλάβει δεν είναι οι ίδιες με τις ευθύνες διαχείρισης των social media υποψηφίων βουλευτών. Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα και το επισημαίνω για να μην υπάρξει παρεξήγηση.

Ο καθηγητής Γώγος ξεκαθάρισε στους Πατρινούς ότι πρέπει να ξεχάσουν το Καρναβάλι! Πίκρα. Και το ζήτημα δεν είναι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση μόνο. Το θέμα είναι κυρίως οικονομικό. Η Πάτρα έχει τεράστια οφέλη από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Συνεπώς θα έχει τεράστιο πρόβλημα η πόλη από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για να δούμε.

Έρχεται το εμβόλιο και μαζί έρχεται και ο ανασχηματισμός. Πολλές οι σκέψεις του Πρωθυπουργού. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αλλαγές. 

Ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη έθεσε θέμα διαδοχής του Αρχιεπισκόπου. Μάλιστα επιχειρηματολογώντας χρησιμοποίησε φράσεις του Αρχιεπισκόπου τονίζοντας ότι: «αφού ο ίδιος είχε εξάρει την πράξη του Μητροπολίτη Αμβροσίου να παραιτηθεί γιατί δεν πράττει και αυτός το ίδιο;» Τι να πω; Ας τον ρωτήσει ο κ. Νικολόπουλος…

Ο βουλευτής Γιαννούλης διαμαρτύρεται γιατί πριν από πέντε ημέρες ζήτησαν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 20 αναπνευστήρες και το αρμόδιο Υπουργείο δεν τους έχει στείλει ακόμα. Θέσαμε το θέμα στον Υφυπουργό Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας και μας απάντησε ότι έχουν ήδη σταλεί 197 αναπνευστήρες στην Μακεδονία και 120 στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν ακόμα 10 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Αλλά και 18 αναπνευστήρες σε άλλα Νοσοκομεία της Συμπρωτεύουσας.

Η αγωνία του κόσμου είναι πότε επιτέλους θα λήξει η καραντίνα. Λογικό γιατί κακά τα ψέματα έχουμε φρικάρει και τα νεύρα μας έχουν γίνει κρόσσια! Οι πληροφορίες πάντως που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι ευχάριστες. Γιατί μπορεί να άνοιξαν τα 150-σε όλη την Ελλάδα- καταστήματα τα οποία διαθέτουν εποχικά προϊόντα αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής. Δίκαιο πάντως για τα εποχικά καταστήματα γιατί εάν δεν κατάφερναν να ανοίξουν έστω και τώρα θα σήμαινε ολική καταστροφή για τις επιχειρήσεις αυτές. Στη σύσκεψη κατά την διάρκεια της οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων είχε τεθεί και το θέμα του ανοίγματος των κομμωτηρίων. Δεν ευδοκίμησε όμως η πρόταση. Ενδεχομένως να ανοίξουν, όπως μαθαίνουμε, στις 14 Δεκεμβρίου εάν φυσικά πάνε όλα καλά με τα στατιστικά στοιχεία για την πανδημία.

Σε περίπτωση που η κατάσταση δε βελτιωθεί και φυσικά δεν μειωθούν σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι τότε δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την Κυβέρνηση να πάρει την απόφαση ώστε να ανοίξουν και τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. Βεβαίως σε μια τέτοια περίπτωση ανατρέπεται όλος ο οικονομικός προγραμματισμός για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχει εκπονήσει το αρμόδιο Υπουργείο. Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα πρέπει να επανεξετάσει τα όποια προγράμματα έχει καταρτήσει για αυτό το σκοπό. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά οι διαδικασίες ώστε να προσαρμόσουν τα νέα μέτρα στήριξης με βάση τα νέα δεδομένα.

Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν αυτό το διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν πάλι. Πολλές από αυτές δεν πρόκειται να ξανανοίξουν ποτέ. Γίνεται επίσης κατανοητό ότι σε μια τέτοια προοπτική θα έχουμε ταυτόχρονα και μεγάλο άλμα στα ποσοστά ανεργίας. Μέγα στοίχημα για την Κυβέρνηση!!!