current views are: 25

13 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευση10:37

Η καμαρούλα μια σταλιά, το πολιτικά ορθό και οι …Βερσαλλίες

Τα προηγούμενα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός επινοικίαζε βίλα στο Σούνιο, από επιχειρηματία φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τη νοίκιαζε από γνωστό εφοπλιστή.

Δημοσίευση 10:37’

Τα προηγούμενα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός επινοικίαζε βίλα στο Σούνιο, από επιχειρηματία φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τη νοίκιαζε από γνωστό εφοπλιστή.

Ποτέ δεν ήμουν της αρχής ότι ο πρωθυπουργός ή ένας πολιτικός αρχηγός πρέπει να κάνει …ταπεινές διακοπές. Έχει δικαίωμα και ανθρώπινη ανάγκη, απλά να κάνει διακοπές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάθε καλοκαίρι πήγαινε στη Μύκονο όπου τον φιλοξενούσε σε ένα δωμάτιο πάνω από την ταβέρνα της οικογένειας του, ο άνθρωπος του ο Θόδωρος Χαριτόπουλος ή στη βίλα του φίλου του εκδότη Θόδωρου Νικολαΐδη που έφτιαξε γι αυτόν ειδική σουίτα. Είχε φιλοξενηθεί και στην Σπετσοπούλα, στο ιδιωτικό νησί του Νιάρχου. Ποτέ δεν έγινε αντικείμενο σχολίων. Ένας πολιτικός δεν κρίνεται μόνο από μία συμπεριφορά ή συνήθεια αλλά από ένα σύνολο πράξεων και μηνυμάτων που στέλνει.

Το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ Σουνίου και Λαυρεωτικής, πάνω στη θάλασσα, δεν είναι βίλα. Δεν είναι ούτε ένα σπίτι 71 τμ με 71 τμ υπόγειο, όπως το παρουσίασε ο ίδιος. Είναι ένα σπίτι 142 τμ με αξιοποιήσιμους όλους τους χώρους – το υπόγειο δεν είναι αποθήκη- και το ενοίκιο που δίνει είναι 500€ το μήνα. Δεν ξέρω ποιος το ήθελε πριν και ποιος όχι, αλλά ούτε στην Κυψέλη δεν βρίσκει κάποιος να νοικιάσει με αυτό το ενοίκιο ακόμη και διαμέρισμα 90-100 τμ. Άρα το εξοχικό των 500€ είναι τεφαρίκι.

Τα προηγούμενα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός επινοικίαζε βίλα στο Σούνιο, από επιχειρηματία φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τη νοίκιαζε από γνωστό εφοπλιστή. Το ενοίκιο ήταν μόνο για τρεις μήνες προς 1200 € το μήνα όταν στην ευρύτερη περιοχή τα αντίστοιχα ενοίκια ήταν πολύ υψηλότερα ειδικά όταν επρόκειτο μόνο για το Καλοκαίρι. Τεφαρίκι και αυτό.

Πολλά δημοσιεύματα προηγήθηκαν μέχρι ο τότε πρωθυπουργός να παραδεχτεί ότι περνούσε το καλοκαίρι του σε αυτήν τη βίλα του Σουνίου. Όπως καθυστέρησε αρκετά 24ωρα να δώσει εξηγήσεις και για το σπίτι το οποίο νοικιάζει τώρα, γεγονός που έγινε γνωστό από το φυλάκιο που στήθηκε για την φύλαξη του από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Προσωπικά δεν με ενόχλησαν ούτε οι διακοπές του κ.Τσίπρα στην θαλαμηγό της «συνεργάτιδας του», όπως την αποκαλούσε, κυρίας Παναγοπούλου. Γιατί να μην τον φιλοξενήσει; Τα θεωρώ υπερβολές όλα αυτά.

Αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να ενημερώνονται από φωτό που διαρρέουν. Πρέπει να ενημερώνονται επίσημα. Ενοχλήθηκε κανείς από τις οικογενειακές διακοπές Τσίπρα στην Ισπανία; Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τις φωτογραφίες, κανείς δεν έψαξε σε πόσων αστέρων ξενοδοχεία έμεινε κλπ. Η αλήθεια και η διαφάνεια ακυρώνει τις επιθέσεις σε μεγάλο βαθμό.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, προσωπικά περισσότερο με ενόχλησε ο υγραντήρας των πούρων στο Μαξίμου που «έπαιξε» και σε διαφημιστικό σποτ της τότε κυβέρνησης και μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε. Όλοι έχουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες μας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει δικαίωμα να απολαμβάνει την μεγάλη πολιτική του εκτόξευση καπνίζοντας ένα πούρο. Αλοίμονο. Το να λανσάρει όμως τον υγραντήρα των πούρων μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο επισκέπτονταν ηγέτες και αξιωματούχοι, σε μια εποχή που η χώρα ήταν στα μνημόνια, ήταν ένα αρνητικό μήνυμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται δυσανάλογη κριτική σε σχέση με την πραγματική αποτύπωση των πεπραγμένων του. Δεν είναι πλούσιος όπως φαίνεται και από το πόθεν έσχες του. Πληρώνει για τα ιδιωτικά σχολεία των γιων του, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν. Αλλά θα μπορούσε να μετακομίσει και σε μονοκατοικία στα βόρεια προάστια, τα ενοίκια έπεσαν πολύ με την κρίση. Εγκλωβίστηκε στην Κυψέλη κι αν επιχειρήσει να μετακομίσει σε μια καλύτερη περιοχή – τι πιο φυσιολογικό ! – θα πέσουν πάλι να τον φάνε.

Έπεσε θύμα του πολιτικού μύθου που επιχείρησε να κτίσει ως το λαϊκό παιδί της Κυψέλης, ως ο Ρομπέν των φτωχών που κουνούσε το δάχτυλο στην ελίτ. Η κριτική για το εξοχικό των 500€ πήρε πολιτική διάσταση μετά και τις νέες καταγγελίες Τσίπρα στη Βουλή για κυβέρνηση Λουδοβίκων και Αντουανέττες. Έγινε πάρτι και στα social media μέσω και της αδελφής του Ζανέτ Τσίπρα η οποία προειδοποιεί «τρέμετε» για την δεύτερη φορά αριστερά. Οι εξηγήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετικός με τον λαό, θα έπειθαν περισσότερους εάν έλειπαν τα πολλά αποσιωπητικά που παραπέμπουν σε απειλές και υπονοούμενα.

Ο Μολιέρος είχε πει ότι «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι αυτό που κάνουμε αλλά και γι αυτό που δεν κάνουμε». Ιδιωτικότητα δεν υπάρχει στην πολιτική. Η υποκρισία σε λιγότερες δόσεις και η διαφάνεια θα έκαναν πολύ εύκολη τη ζωή όλων των πολιτικών. Εάν ο κ.Τσίπρας απέφευγε τις αντιφάσεις για την εξήγηση των οποίων χάνει πολύτιμο επικοινωνιακό κεφάλαιο, θα κρινόταν μόνο για τις πολιτικές του θέσεις για τις οποίες άλλωστε και θα κριθεί στις εκλογές, όχι για το σπίτι ή τη βίλα στο Σούνιο ή όπου αλλού.


σχετικα αρθρα