current views are: 10

28 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευση17:28

Ο Τσιόδρας με το φανελάκι και το εμβόλιο για τους Μαυρογιαλούρους

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να σχολιάζει ότι θέλει, να κάνει πλάκα με το «φανελάκι» αλλά τα εμπαθή και κακόβουλα σχόλια δείχνουν κοινωνικό μίσος. Ο καθηγητής Τσιόδρας αυτός είναι, πέρα από την επιστημοσύνη του, το «επικοινωνιακό» χάρισμα του είναι η απλότητα του.

Δημοσίευση 17:28’

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να σχολιάζει ότι θέλει, να κάνει πλάκα με το «φανελάκι» αλλά τα εμπαθή και κακόβουλα σχόλια δείχνουν κοινωνικό μίσος. Ο καθηγητής Τσιόδρας αυτός είναι, πέρα από την επιστημοσύνη του, το «επικοινωνιακό» χάρισμα του είναι η απλότητα του.

Χαμός με το διάσημο, πλέον, φανελάκι του Τσιόδρα. Διαβάσαμε και τι δεν διαβάσαμε, το χιούμορ στην αρχή ήταν εύπεπτο αλλά στη συνέχεια βγήκε μοχθηρότητα και εμπάθεια και μας έκατσε στο στομάχι. Ο κακόβουλος σχολιασμός ήταν ξεκάθαρή τύφλωση. Ο Τσίοδρας κάθεται στον λαιμό ορισμένων μόνο και μόνο επειδή είναι ο Τσιόδρας. Μέσα σ΄ αυτήν την κρίση αναδείχθηκε ένα πρόσωπο, που είχε ανάγκη η ελληνική κοινωνία μέσα στον φόβο της. Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο άριστος μαθητής και φοιτητής, ο αριστούχος του Χάρβαρντ, ο εσωτερικός Ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα Παθολογίας στο Albert Einstein Medical Center στις ΗΠΑ, ο επιστήμονας που έχει αποκτήσει τίτλο Ειδικότητας Λοιμωξιολογίας στην κλινική έρευνα στα πανεπιστήμια Harvard και MIT που επέλεξε η κυβέρνηση ως εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερώνει καθημερινά τους Έλληνες, στο πρώτο κύμα, για την πορεία και τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, το δύσκολο και πρωτόγνωρο αυτό διάστημα, πραγματοποιεί το χρέος του με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ρίχτηκε στην αρένα με έναν άγνωστο και αόρατο εχθρό και αντίπαλο και τα πήγε περίφημα.    

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να σχολιάζει ότι θέλει, να κάνει πλάκα με το «φανελάκι» αλλά τα εμπαθή και κακόβουλα σχόλια δείχνουν κοινωνικό μίσος. Ο καθηγητής Τσιόδρας αυτός είναι, πέρα από την επιστημοσύνη του, το «επικοινωνιακό» χάρισμα του είναι η απλότητα του. Ναι αυτός που με τον ήπιο και ταπεινό τρόπο του, μας έπεισε στο πρώτο κύμα να μείνουμε στο σπίτι και να σωθούν πολλές ζωές σε κάτι που απέτυχαν «υπουργάρες» που θεωρούν ότι έχουν «σπουδάσει» την επικοινωνία και έφαγαν τα μούτρα τους στο δεύτερο κύμα.

Ο Τσιόδρας έκανε το έγκλημα να μην σκεφτεί την τηλεοπτική του εικόνα, δεν είχε προετοιμάσει μια κίνηση για μια ωραία φωτογραφία, δεν χτύπησε «προσοχή» στην κούτα με τα εμβόλια για ένα επιτηδευμένο ενσταντανέ που θα μείνει στην ιστορία. Να σας πω τι με ενόχλησε; Όλο αυτό το σόου που στήθηκε με τον εμβολιασμό τις υποδοχές και τις ατάκες μέσα στην τρελή χαρά όλων των πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι κι άλλοι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Το εμβόλιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπτύξει καμία ανοσία στις κυβερνητικές ευθύνες για το δεύτερο κύμα αλλά και για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Και σίγουρα δεν αποτελεί εθνικό τρόπαιο αλλά παγκόσμιο δώρο της επιστήμης στον πόλεμο με την πανδημία.    

Καταλαβαίνω τον συμβολισμό να εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά οι υπουργοί και διάφοροι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες; Εμβόλιο για τον Μαυρογιαλούρο δεν έχει βρεθεί ακόμα, αν και θα ήταν ακόμα ένα μεγάλο δώρο από τους επιστήμονες στους πολίτες.

Τι θα γίνει, λοιπόν, με την οικονομική ενίσχυση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού; Την ενίσχυση του ΕΣΥ; Φωτογραφίζονται μαζί τους, τους χειροκροτούν και τους χρησιμοποιούν σαν κομπάρσους για τα τηλεοπτικά σόου, αλλά τους υποσχέθηκαν ότι δεν θα τους ξεχάσουν. Τι γίνεται με τις απλήρωτες εφημερίες; Τα βαρεά και ανθυγιεινά; Ακόμα και ένα ειδικό επίδομα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους; Τίποτα. Αφήστε λοιπόν, το φανελάκι και πιάστε τους… Μαυρογιαλούρους.


σχετικα αρθρα